Με φόντο τον Θερμαϊκό το νέο επεισόδιο μεταξύ Κασσελάκη – Ανδρουλάκη

από Team MyPortal.gr
sms

Ακόμη περισσότερο λάδι στη φωτιά, που καίει εδώ και καιρό στην «πολυκατοικία της κεντροαριστεράς, ρίχνει η απόφαση ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ να πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Δευτέρα τις προεκλογικές τους συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη. Άσχετα αν θα επιμείνουν στην απόφαση τους αυτή, φανερώνονται για ακόμη μία φορά οι προθέσεις των δύο πλευρών τόσο ενόψει ευρωεκλογών, όσο και για την επόμενη ημέρα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης από τον Λευκό Πύργο και ο Νίκος Ανδρουλάκης από το λιμάνι θα επιχειρήσουν μία άτυπη καταμέτρηση δυνάμεων με φόντο τον Θερμαϊκό.

Μία κόντρα μάλλον αχρείαστη επί της ουσίας, αφού τα τελευταία χρόνια οι προεκλογικές συγκεντρώσεις, δεν έχουν καμία σχέση με το αποτέλεσμα της κάλπης. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ευρωεκλογές που είναι δεδομένη η χαλαρότητα.

Την ίδια ώρα κομματικοί παράγοντες της Θεσσαλονίκης που πρόσκεινται στις δύο πλευρές ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο. Κοινή συνισταμένη: «Αυτοί αντέγραψαν εμάς οπότε να κάνουν την προεκλογική τους συγκέντρωση διαφορετική μέρα», αναφέρουν.

Τι υποστηρίζουν όμως τα δύο στρατόπεδα:

« Φοβούνται τον Κασσελάκη γιατί είναι το νέο που έρχεται. Θέλουν με κάθε τρόπο να ψαλιδίσουν τη δυναμική του», υποστηρίζουν οι του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

« Προσπαθούν να κερδίσουν τις εντυπώσεις γιατί ξέρουν πως η μάχη για τη δεύτερη θέση δεν έχει κριθεί», θεωρούν οι του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Όπως και να έχει όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν παρά ένα ακόμη επεισόδιο στην σκληρή διαμάχη που έχει ξεσπάσει για την ηγεσία της κεντροαριστεράς. Μία κόντρα που όχι μόνο θα συνεχιστεί και μετά τις ευρωεκλογές, αλλά αναμένεται να ενταθεί.

Οι εξελίξεις μετά την εκλογική αναμέτρηση της μεθεπόμενης Κυριακής αναμένεται να είναι σημαντικές. Και τέτοιες που θα εκτοξεύσουν ακόμη περισσότερο την ένταση τις διαμάχης, ώστε το σημερινό λάδι στη φωτιά της κεντροαριστερής « πολυκατοικίας»  να φαντάζει πολύ λίγο…

ΣΤ. ΑΛ.