Μ. Τραυλού (ΕΕΕ): Ο ελληνικός εφοπλισμός θα συμβάλλει με έργα σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα

από Team MyPortal.gr
sms

«Ως ελληνικός εφοπλισμός συμβάλλουμε με έργα που θα προσφέρουν ακόμα καλύτερες υποδομές και υπηρεσίες. Είμαστε και θα είμαστε κοντά σας». Aυτό τόνισε την Τρίτη, η Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων ΕφοπλιστώνΜελίνα Τραυλού, η οποία συμμετείχε σε εκδήλωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στο Μουζάκι, για την παρουσίαση του σχεδίου αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και «Elias», στις περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας.

«Είναι μεγάλη η τιμή και η συγκίνηση που βρίσκομαι σήμερα, εδώ, κοντά σας. Σε έναν τόπο ιστορικό, σε έναν τόπο ισχυρό τροφοδότη της εθνικής μας οικονομίας, σε έναν τόπο υπερήφανο, που δοκιμάστηκε πρωτόγνωρα», δήλωσε η πρόεδρος των εφοπλιστών Μελίνα Τραυλού.

Ανέφερε, ότι σε συνεργασία με το συντονιστικό κέντρο πολιτικής προστασίας της Λάρισας, η Ενωση των Εφοπλιστών προσέφερε από την πρώτη στιγμή εξοπλισμό και είδη πρώτη ανάγκης, που μας ζητήθηκαν.

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μας κάλεσε να συμβάλουμε στην αποκατάσταση των ζημιών, σύμφωνα με ένα εθνικό σχέδιο δράσης και μέσα σε 10 ημέρες, συγκεντρώσαμε ως Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ, πιστοί στην πάγια δέσμευσή μας “Ναυτιλία & Κοινωνία Πάντα Μαζί”», τόνισε η ίδια.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι το πρώτο έργο που επιδίωξε και χρηματοδότησε η ΕΕΕ, ήταν η αποκατάσταση των ζημιών σε όλα τα σχολεία που επλήγησαν.

«Όμως δε θα μείνουμε μόνο στην επισκευή, αλλά θα προχωρήσουμε και σε ενεργειακή αναβάθμιση, σε ανακατασκευή περιβάλλοντα χώρου, καθώς και σε εκσυγχρονισμό των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, όπου χρειάζεται», δήλωσε η Μ.Τραυλού.

Τόσο ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, καθώς και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία του οποίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, ευχαρίστησαν την Ένωση για την άμεση ανταπόκριση στην εθνική προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών, με τη συμβολή της να ξεπερνά τα 50.000.000 ευρώ.

Το πρώτο έργο που χρηματοδοτεί η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, είναι η αποκατάσταση και αναβάθμιση όλων των σχολικών μονάδων που επλήγησαν.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού επισκέφθηκε το Ειδικό Νηπιαγωγείο και Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, καθώς και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά.