Μ. Συρεγγέλα: Ο Κυρ. Μητσοτάκης δικαιώνεται που ήταν αντίθετος εξ αρχής με τη Συμφωνία των Πρεσπών

από Team MyPortal.gr
sms

«ΟΚυριάκος Μητσοτάκης δικαιώνεται πλήρως που ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ήταν αντίθετος εξαρχής με τη Συμφωνία αυτή», τόνισε η γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών, Μαρία Συρεγγέλα, και υπενθύμισε την τότε δήλωσή του ότι «αν η Συμφωνία ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων, θα τηρηθεί».

Η Μ. Συρεγγέλα σε συνέντευξή της στον REAL FM, αναφέρθηκε στην ελληνική εθνική μειονότητα της Αλβανίας, λέγοντας πως «το Κράτος Δικαίου στην Αλβανία είναι, πλέον, ζήτημα και στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για να μπει στην ΕΕ η Αλβανία πρέπει να τηρηθούν προϋποθέσεις στο κράτος δικαίου».

Επιπρόσθετα, η Μ. Συρεγγέλα αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν λέγοντας πως έχει υπάρξει πρόοδος στις διμερείς σχέσεις τον τελευταίο χρόνο και έφερε ως παράδειγμα τις μηδενικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

«Έχουμε ακόμα πολλές και σημαντικές διαφορές με την Τουρκία και για αυτό είναι σημαντικό να συνεχιστεί ο διάλογος», συμπλήρωσε.

Τέλος, ερωτηθείσα και για το πρόβλημα της ακρίβειας, ανέφερε: «Το θέμα αυτό, πραγματικά, μας προβληματίζει. Οι τιμές έχουν αυξηθεί και ειδικά οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας δυσκολεύονται πολύ. Γίνονται πολλές προσπάθειες, όμως, για να στηριχθεί ο κόσμος, όπως για παράδειγμα η επιβολή υψηλών προστίμων για πρώτη φορά σε μεγάλες εταιρείες, αλλά και τα συνεχή μέτρα στήριξης του εισοδήματος των πολιτών».

Τέλος, όπως σημείωσε, «κάποια στιγμή η ακρίβεια θα πάψει, τα ευεργετικά μέτρα που έχουμε λάβει όμως θα παραμείνουν».