Μ. Σχοινάς: Παρών στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής φλόγας

από Team MyPortal.gr
sms

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς θα συνυπογράψει εκ μέρους της ΕΕ τη Διακήρυξη της Ολυμπιακής Εκεχειρίας στις 19.00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας.

Την Τρίτη 16 Απριλίου ο Αντιπρόεδρος θα παραστεί στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024» και θα συμμετάσχει στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία ως τρίτος λαμπαδηδρόμος.

Μεταφέρεται στο Σταντ ντε Φρανς η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Εκατό ημέρες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επιχείρησε σήμερα να καθησυχάσει σε ό,τι αφορά την τελετή έναρξης που είναι προγραμματισμένη στις όχθες του Σηκουάνα, αν και παρουσίασε για πρώτη φορά «σχέδια Β και Γ» σε περίπτωση τρομοκρατικής απειλής.

«Αυτή η τελετή έναρξης» στις 26 Ιουλίου κατά μήκος του ποταμού που διαρρέει την πρωτεύουσα «θα είναι κάτι που θα γίνει για πρώτη φορά στον κόσμο. Μπορούμε να το κάνουμε και θα το κάνουμε», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σε συνέντευξή του στους σταθμούς BFMTV και RMC από το εργοτάξιο του Γκραν Παλαί, που πρόκειται να φιλοξενήσει αγωνίσματα.

Όμως «υπάρχει σχέδιο Β, ακόμα και σχέδιο Γ», «και τα ετοιμάζουμε παραλλήλως», πρόσθεσε.