Λαφαζάνης: Να ανακληθεί τώρα η (ν)τροπολογία σκάνδαλο για το ξεπούλημα των αστικών συγκοινωνιών

από Team MyPortal.gr
sms

«Οι αστικές συγκοινωνίες χρειάζονται βαθιά αναδιοργάνωση και ανασυγκρότηση ως δημόσιες υπηρεσίες», τονίζει ο γραμματέας της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης σε γραπτή δήλωσή του σχετικά με την τροπολογία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τον ανασχεδιασμό των αστικών συγκοινωνιών. Κάνει λόγο για ρυθμίσεις που ανοίγουν το δρόμο «για να εκχωρήσουν χαριστικά και φωτογραφικά τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης σε κερδοσκοπικά ιδιωτικά συμφέροντα» και ζητά «να ανακληθεί και να αποσυρθεί αμέσως «η (ν)τροπολογία σκάνδαλο».

«Με μια νυκτερινή κατάπτυστη, αντισυνταγματική και παράνομη (ν)τροπολογία σκάνδαλο, που παραβιάζει κατάφωρα και ωμά τον Κανονισμό της Βουλής, ο Σπίρτζης και η κυβέρνηση άνοιξαν με ακροβατικές ρυθμίσεις, κατασκευασμένες στο παρασκήνιο, το δρόμο για να εκχωρήσουν χαριστικά και φωτογραφικά τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης σε κερδοσκοπικά ιδιωτικά συμφέροντα» σημειώνει συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ζητά να ανακληθεί και να αποσυρθεί αμέσως «η (ν)τροπολογία σκάνδαλο, η οποία επισύρει όχι μόνο πελώριες πολιτικές αλλά και βαρύτατες ποινικές ευθύνες για τους εμπνευστές και διεκπεραιωτές της».

Συνεχίζοντας, ο γραμματέας της ΛΑΕ αναφέρει επίσης: «Φαίνεται ότι οι Τσίπρας- Σπίρτζης και Σια ζήλεψαν την δόξα του μακαρίτη Κώστα Μητσοτάκη, που επιχείρησε το 1993 να χαρίσει στους λεγόμενους “νοικοκυραίους” τα αστικά λεωφορεία και το συγκοινωνιακό έργο, με συνέπεια τότε να “σπάσει τα μούτρα του” και να συντριβεί πολιτικά από τους ηρωικούς αγώνες των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες, που άφησαν ιστορία. Τα ίδια και χειρότερα θα πάθουν και οι Τσίπρας- Σπίρτζης, αν δεν αποσύρουν την (ν)τροπολογία σκάνδαλο».

«Οι αστικές συγκοινωνίες χρειάζονται βαθιά αναδιοργάνωση και ανασυγκρότηση ως δημόσιες υπηρεσίες με κοινωνικό έλεγχο, ώστε να παίξουν αποτελεσματικά τον αναντικατάστατο ρόλο τους στην εξυπηρέτηση των πλατιών λαϊκών στρωμάτων και όχι ξεπούλημα, εκχώρηση και παράδοση στην ιδιωτική κερδοσκοπία» επισημαίνει.