Κυρ. Μητσοτάκης: Όποτε χρειάζεται η αστυνομία να παρεμβαίνει στο πανεπιστήμιο θα το κάνει

από Team MyPortal.gr
sms

Iδιαίτερη αναφορά στα μη κερδοσκοπικά, μη κρατικά πανεπιστήμια, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην εξασφάλιση από την πολιτεία «αυστηρής εποπτείας για τα μη κρατικά πανεπιστήμια» ενώ τόνισε πως πρόκειται για «μία καλά μελετημένη πρωτοβουλία με βάση τα όσα ισχύουν σε όλο τον κόσμο» η οποία όπως χαρακτηριστικά είπε «άργησε να έρθει στην Ελλάδα».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως είναι ανάγκη να «ξεπεράσουμε τις παθογένειες», η μεγαλύτερη από τις οποίες «ήταν αυτή της δημόσιας εκπαίδευσης».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως με τη νομοθεσία για τα μη κρατικά πανεπιστήμια «δίνουμε την ελευθερία επιλογής σε κάθε νέα και νέο, αντί να φύγουν στο εξωτερικό να σπουδάσουν στην πατρίδα μας».

Στο σημείο αυτό ο Κυρ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, για το οποίο είπε πως κι ο «ίδιος σπούδασε σε μη κερδοσκοπικό, μη κρατικό πανεπιστήμιο».

«Αν αυτό το πανεπιστήμιο έρθει με παράρτημα στην Ελλάδα τι θα πει ο κ. Κασσελάκης, ότι δεν πρέπει να έρθει;» Διερωτήθηκε.

«Τελείωσε η βία στο δημόσιο πανεπιστήμιο, ανήκει σε μία άλλη εποχή», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός ενώ τόνισε πως «όποτε χρειάζεται η αστυνομία να παρεμβαίνει στο πανεπιστήμιο θα το κάνει και αν αυτό ενοχλεί κάποιους είναι δικό του θέμα».