Κυρ. Μητσοτάκης: Είμαι συγκλονισμένος από την αποτρόπαια επίθεση εναντίον του Ρόμπερτ Φίτσο

από Team MyPortal.gr
sms

«Συγκλονισμένος» δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την επίθεση με πυροβολισμούς κατά του Σλοβάκου ομολόγου του, Ρόμπερτ Φίτσο.

Σε ανάρτησή του στο Χ, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρει:

«Συγκλονισμένος από την αποτρόπαια επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο. Τέτοιες πράξεις βίας δεν έχουν θέση στις κοινωνίες μας. Του εύχομαι ταχεία ανάρρωση».

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, έπειτα από τη συνεδρίαση της σλοβακικής κυβέρνησης δέχτηκε επίθεση με πυροβολισμούς έξω από την πρωτεύουσα Μπρατισλάβα.

Το ειδησεογραφικό δίκτυο TA3 ανέφερε ότι σημειώθηκαν τέσσερις πυροβολισμοί και μία πέτυχε τον Φίτσο στην κοιλιά.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην πόλη Χάντλοβα, περίπου 150 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας. Η σλοβακική υπηρεσία εκτάκτων καταστάσεων έστειλε ελικόπτερο στη Χάντλοβα για τη μεταφορά σε νοσοκομείο του 59χρονου Σλοβάκου πρωθυπουργού.

Σε σοβαρή κατάσταση ο Φίτσο

Σε κρίσιμη κατάσταση για τη ζωή του νοσηλεύεται ο Φίτσο, ανακοίνωσε το πρωθυπουργικό γραφείο.

«Πρόκειται για πυροβολισμό στην κοιλιά και στο χέρι. Αυτή τη στιγμή είναι εκτός κινδύνου. Θα τον χειρουργήσουν», είπε πηγή της εφημερίδας Plus Jeden Den.

Ο Φίτσο διατηρούσε τις αισθήσεις του κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο της πόλης Χάντλοβα μετά την απόπειρα δολοφονίας του, δήλωσε στο Reuters μια εκπρόσωπος του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός.

Ο Φίτσο νοσηλεύεται για τραύματα από σφαίρες που δέχθηκε και οι ζωτικές του λειτουργίες έχουν σταθεροποιηθεί, συμπλήρωσε η εκπρόσωπος.