Κυρ. Μητσοτάκης από Χίο: Η πολιτική σταθερότητα είναι το διακύβευμα των ευρωεκλογών

από Team MyPortal.gr
sms

Για το διακύβευμα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου μίλησε μεταξύ άλλων από το δημαρχείο της Χίου το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέροντας ότι «η πολιτική σταθερότητα είναι το διακύβευμα των εκλογών και θα αποδειχθεί ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα από την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι πολίτες το 2023».

O πρωθυπουργός μπήκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου για μια σύντομη σύσκεψη και συζήτηση με τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες του Νομού Χίου.

Παρόντες ο δήμαρχος Χίου κ. Γιάννης Μαλαφής, ο δήμαρχος Οινουσσών κ. Γιώργος Δανιήλ ο δήμαρχος Ψαρών κ Κώστας Βρατσάνος,  αντιδήμαρχοι,  ο βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης αλλά και πλήθος κομματικών παραγόντων της ΝΔ.

Μετά τη συνάντηση αυτή ο κ. Μητσοτάκης πήγε στο κτίριο της περιφερειακής ενότητας Χίου και στη συνέχεια στην οδό Απλωταριάς όπου είχε συνάντηση με τους πολίτες και ομιλία.

Αναλυτικά η ομιλία του κ. Μητσοτάκη:

«Έχουμε μπροστά μας ευρωεκλογές που θα στείλουν πολιτικά μηνύματα και επειδή ακούω διάφορους από την αντιπολίτευση να λέει ότι είναι ευκαιρία να στείλουμε μήνυμα δυσαρέσκειας, σηκώνουμε το γάντι της πρόκλησης, η πολιτική σταθερότητα είναι το διακύβευμα των εκλογών και θα αποδειχθεί ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα από την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι πολίτες το 2023. Η δεύτερη 4ετια είναι η περίοδος των μεγάλων αλλαγών που θα φέρουν ακόμα πιο κοντά την Ελλάδα στην τροχιά της Ευρώπης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως τόνισε «δεν πρέπει να βρεθεί σε κίνδυνο η οικονομική πολιτική. Να μην δώσουμε σε κάποιος την ευκαιρία να ισχυριστούν ότι πρέπει αυτή η πορεία να διαταραχθεί. Δεν θα συμβεί αυτό, η ΝΔ θα είναι η νικήτρια των ευρωεκλογών, είμαι πολύ αισιόδοξος για το αποτέλεσμα».

«Η ΝΔ είναι η μόνη που έχει πειστική πρόταση. Θέλω να κάνουμε ξανά την μεγάλη προσπάθεια συσπείρωσης, να πάμε να ψηφίσουμε, να μην αντιμετωπίσουμε τις ευρωεκλογές με χαλαρότητα» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Είμαστε ίσως η μόνη χώρα που σε αυτή την προεκλογική περίοδο το μεταναστευτικό-προσφυγικό δεν είναι πρώτο θέμα συζήτησης. Αντί να συζητάμε για το πώς θα διαχειριστούμε τους παράνομους μετανάστες είμαστε στην ευχάριστη θέση να δεχόμαστε νόμιμα επισκέπτες από την Τουρκία με το πρόγραμμα της βίζας-εξπρές. Είμαστε η μόνη χώρα που έχει καταφέρει να εξασφαλίσει εξαίρεση από το αυστηρό πλαίσιο του Σένγκεν για να εξασφαλίζει βίζα με γρήγορες διαδικασίες. Το καταφέραμε γιατί η κυβέρνηση έχει αξιοπιστία στις Βρυξέλλες, η φωνή μας μετράει, δεν είμαστε το μαύρο πρόβατο και αυτό έχει αντίκτυπο στην δική σας καθημερινότητα».