Κυρ. Μητσοτάκης: Αχρείαστη η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί

από Team MyPortal.gr
sms

«Παντελώς αχρείαστη είναι η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί», η μετατροπή αυτή «προσβάλει την ιστορία του μνημείου […] θα θέσω το θέμα στον Ερντογάν, όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων.

«Εισερχόμαστε στην τελική ευθεία για τις Ευρωεκλογές να επαναλάβω την ανάγκη για μαζική συμμετοχή σε μία πολύ σημαντική εκλογική διαδικασία. Είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν επιπτώσεις και στην πατρίδα μας. Η Ευρώπη είναι μπροστά σε γεωπολιτικές προκλήσεις. Πολλά σύννεφα σκιάζουν τον ουρανό της Ευρώπης. Η συμμετοχή θα νομιμοποιήσει τη χώρα να διεκδικεί περισσότερα.
Να ευχηθώ η προεκλογική περίοδος να διεξαχθεί νηφάλια και ήρεμα, λυπάμαι για την πόλωση από τα άλλα κόμματα. Να μείνουμε μακριά από τοξικότητες και διχασμούς», ανέφερε αρχικά ο Κυρ. Μητσοτάκης.

«Να εκφράσω και δημόσια την έντονη δυσαρέσκειά μου για την παντελώς αχρείαστη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί. Είναι μια ενέργεια που προσβάλλει την πλούσια ιστορία της ίδιας της Κωνσταντινούπολης. Θα θέσω το θέμα στον πρόεδρο Ερντογάν», είπε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Η Μονή της Χώρας είναι μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς» η λειτουργία του ως τζαμί «δεν δίνει καλό μήνυμα», διεμήνυσε από την πλευρά της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σημειώνοντας ότι «όταν θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις σεβόμαστε τις κοινές αξίες». «Η Ελλάδα πρέπει να έχει ενεργή φωνή και να υπερασπίζεται τα δικά της συμφέροντα», υπογράμμισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.