Κόβουν το ρεύμα σε οφειλέτες του Κοινωνικού Τιμολογίου

από Team MyPortal.gr
sms

Αποφασισμένη να κατεβάσει το… διακόπτη σε όσους καταναλωτές έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι η ΔΕΗ. Πρόκειται για ένα θέμα που αφορά εκατομμύρια οφειλέτες που καταναλώνουν ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά λόγω της οικονομικής κατάστασής τους δεν μπορούν να ξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους.
Επιστολές με την απειλή ότι θα τους κόψουν το ρεύμα και θα οδηγηθούν στα δικαστήρια λαμβάνουν χιλιάδες οφειλέτες της ΔΕΗ που θα έπρεπε να έχουν προστατευτεί καθώς είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Τιμολογίου.
Άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι του ΚΟΤ απειλούνται με επίσημες επιστολές, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ, από την ΔΕΗ ότι σε περίπτωση που δεν πληρώσουν ή διευθετήσουν την οφειλή, θα τους κοπεί το ρεύμα και η ΔΕΗ στη συνέχεια θα τους οδηγήσει στα δικαστήρια.
Το υπουργείο Ενέργειας και ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης, άλλαξαν την οδηγία του πρώην υπουργού Πάνου Σκουρλέτη, που είχε πει ότι για οφειλές έως 1.000 ευρώ δε θα κόβεται το ρεύμα και πλέον, όλοι, ακόμα και αυτοί που αδυνατούν, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο άμεσης διακοπής και κατάσχεσης λογαριασμών για τις οφειλές τους.