Κώστας Τζαβάρας: «Η κυβέρνηση πειθήνια στις υποδείξεις των δανειστών»

από Team MyPortal.gr
sms

«Η συγκεκριμένη κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να είναι η πιο πειθήνια απέναντι στους δανειστές κυβέρνηση της Ελλάδος» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» αναφέρθηκε ακόμη και στην τρίτη αξιολόγηση σημειώνοντας ότι υπάρχει σε αυτήν κάτι περίεργο και ενδιαφέρον. «Ενώ στις προηγούμενες αξιολογήσεις που έκανε αυτή η κυβέρνηση, αν δεν είχε νομοθετηθεί και το τελευταίο προαπαιτούμενο δεν κατέληγαν σε συμφωνία τα τεχνικά κλιμάκια και τις υπέρτερες βαθμίδες της ΕΕ και του ΔΝΤ, στην τρίτη αξιολόγηση έχει μεν επέλθει συμφωνία αλλά παραμένουν αρρύθμιστα αρκετά ακόμη προαπαιτούμενα που, όπως φημολογείται, υπολογίζονται σε 80 με 85».

Στο πλαίσιο αυτό εκτίμησε ότι η κυβέρνηση εμφανίζεται στο εξωτερικό να εκτελεί όλες τις παραγγελίες χωρίς να φέρνει καμία αντίρρηση ενώ στο εσωτερικό δημιουργεί την εντύπωση συστηματικά ότι κάνει ηρωϊκές προσπάθειες για να μπορέσει να φέρει καλά αποτελέσματα.

Ο κ. Τζαβάρας σχολίασε ότι ο προϋπολογισμός θα είναι ο τελευταίος των μνημονίων με τη χρονολογική σημασία του όρου καθώς το εν εξελίξει 3ο μνημόνιο λήγει τον Αύγουστο του 2018, ωστόσο προέβλεψε ότι «πριν από τη λήξη του μνημονίου, όπως τουλάχιστον συμβαίνει και σε άλλες περιπτώσεις, θα υπάρξει μια άλλη διευθέτηση που θα αφορά τη μετά τη λήξη του συγκεκριμένου μνημονίου προστασία της Ελλάδας κατά των κινδύνων του να ξανακυλήσει σε μια κατάσταση για την οποία θα χρειάζονται πάλι να γίνουν προσπάθειες».

«Μνημόνιο θα έχουμε μέχρι το 2060»

«Ουσιαστικά μνημόνιο θα έχουμε μέχρι το 2060 δηλαδή και περαιτέρω, μέχρι τότε που θα λήξει η προθεσμία της δέσμευσης της δημόσιας περιουσίας που έχει προβλεφθεί από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα για 99 χρόνια. Και αυτά είναι αποτελέσματα ρυθμίσεων μνημονιακών, τις οποίες τις έχει υπογράψει η κυβέρνηση αυτή η οποία τώρα πανηγυρίζει ότι είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός του μνημονίου» πρόσθεσε.

Για τους Τούρκους αξιωματικούς

Για το θέμα των Τούρκων αξιωματικών τόνισε ότι «οι αποφάσεις των δικαστηρίων και της επιτροπής ασύλου είναι απόλυτα σεβαστές και τεκμηριωμένες» και σημείωσε πως σε ό,τι αφορά την έκδοση των αξιωματικών υπάρχει απόφαση που απορρίπτει το αίτημα της Τουρκίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ