Κόντρα Βορίδη – Ζαχαριάδη για τον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

από Team MyPortal.gr
sms

Έντονο διαπληκτισμό μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης προκάλεσε ο γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ με το να τίθεται επί τάπητος το αδιάβλητο της διαδικασίας που πραγματοποιήθηκε αρχές Μαρτίου σε εξεταστικά κέντρα όλης της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης ανέφερε πως «Υπήρξαν καταγγελίες για διαφορετική ώρα κατάθεσης των θεμάτων, ενώ δεν φωτοτυπήθηκαν σωστά τα θέματα, με αποτέλεσμα 17 από τις 100 απαντήσεις, να εκληφθούν ως σωστές», κατηγορώντας έτσι το υπουργείο Εσωτερικών που έχει τη βασική ευθύνη για τη διοργάνωση της διαδικασίας. «Όχι μόνο δεν ξέρω, αλλά δεν πρέπει να ξέρω σεβόμενος την ανεξαρτησία του ΑΣΕΠ», αντέτεινε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου,  με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει ότι «εγκαίρως είχε προειδοποιήσει για προεκλογικού χαρακτήρα διαγωνισμό του ΑΣΕΠ», και να σχολιάζει ότι «το ψηφιακό κράτος, η Ελλάδα 2.0, δεν μπορεί να βγάλει ούτε φωτοτυπίες».

Για μικροπολιτική τον κατηγόρησε ο Μάκης Βορίδης, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάλεσε ενώ είχε το δικαίωμα, τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για απαντήσεις, εγκαλεί την κυβέρνηση για ένα διαγωνισμό, για τον οποίο το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει καμία απολύτως σχέση.

Ο υπουργός Εσωτερικών υπαινίχθηκε δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαπνέεται από μια αντίληψη χειραγώγησης των Ανεξάρτητων Αρχών, κάτι που – όπως είπε- φανερώνει την αντίληψη που έχει συνολικά για το κράτος.