Κλιμάκιο της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ στο Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος

από Team MyPortal.gr
sms

Σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού προχώρησε η Διοικούσα Επιτροπή Νέας Δημοκρατίας Ν. Θεσσαλονίκης, με αφορμή την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Κλιμάκιο της Διοικούσας επισκέφθηκε το Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης, ξεναγήθηκε στους χώρους και συνομίλησε με εκπροσώπους της Ισραηλιτικής Κοινότητας.

“Θερμές ευχαριστίες οφείλονται στον διευθυντή της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης κ. Βίκτωρ Ναρ, τη γραμματέα του κοινοτικού συμβουλίου κ. Πίντο Χάνα και τον ελεγκτή του κοινοτικού συμβουλίου κ. Γιομτώβ Αλβέρτο τόσο για τη θερμή υποδοχή και ξενάγηση, όσο και για την εποικοδομητική συζήτηση.

Ιδιαίτερη έμφαση, δόθηκε στην σημασία και στην αξία κατασκευής του Μουσείου Ολοκαυτώματος Θεσσαλονίκης. Ενός έργου διεθνούς εμβέλειας, το οποίο αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή προτεραιότητα στην ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης η οποία, σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα, λειτούργησε καταλυτικά προκειμένου να δρομολογηθούν οι κατάλληλες τροποποιήσεις και ρυθμίσεις ούτως ώστε εντός του τρέχοντος έτους να δημοπρατηθεί η κατασκευή του”, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Διοικούσας.

“Το Μουσείο Ολοκαυτώματος Θεσσαλονίκης θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάδειξη των αξιών της ελευθερίας και του σεβασμού, ενώ ταυτοχρόνως θα αποτελέσει πόλο πολιτισμικής και τουριστικής έλξης για την πόλη.

6.000.000 αθώοι, ανάμεσα στους οποίους και 67.000 Έλληνες Εβραίοι, θανατώθηκαν στους θαλάμους αερίων των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης, ως θύματα των ακραίων αντιλήψεων του ναζισμού.

Το έγκλημα δεν πρέπει να ξεθωριάσει στις μνήμες ποτέ.

Το «Ποτέ Ξανά»  να είναι σύνθημα και έναυσμα για επαγρύπνηση.

Σύνθημα και στάση συνείδησης”, καταλήγει η ανακοίνωση.