ΚΙΝΑΛ για υπερπλεονάσματα: Το δόγμα του Χότζα και το μεσοπρόθεσμο

από Team MyPortal.gr
sms

Σφοδρή επίθεση εξαπολύει ο Γραμματέας Τομέα Οικονομικών του Κινήματος Αλλαγής, Φίλιππος Σαχινίδης απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την έκθεση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου που αποκαλύπτει υπερπλεονάσματα 5% για το 2022.

“Η έκθεση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου επιβεβαιώνει ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης μετά τα μνημόνια θα υπακούει στο δόγμα του Χότζα. Έβαζε στο μικρό σπίτι ζώα για να κάνει τους ενοίκους να νοιώσουν άνετα στη συνέχεια, βγάζοντας μερικά από αυτά”, σχολιάζει σε ανακοίνωση του ο κ. Σαχινίδης και προσθέτει:

“Η κυβέρνηση καταθέτει ένα σχέδιο που στηρίζεται στην υπερφορολόγηση και στην εξάντληση νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Δημιουργεί θεωρητικά υπερπλεονάσματα της τάξης του 5% του ΑΕΠ σε βάρος των νοικοκυριών και των επενδύσεων. Μετά με εφάπαξ παροχές δίκην φιλοδωρήματος θα επιστρέψει ένα μικρό μέρος από όσα με φόρους αφαίρεσε από τους πολίτες”.

Σύμφωνα με τον γραμματέα του Τομέα Οικονομικών, “ο σχεδιασμός αυτός είναι μετέωρος. Στηρίζεται στην εκτίμηση ότι σε συνθήκες υπερφορολόγησης θα συνεχίσουν να αυξάνονται η κατανάλωση και οι επενδύσεις και έτσι θα έχουμε για την τριετία 2018-2022 ρυθμούς αύξησης άνω του 2%. Όλα αυτά την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ και οι οικονομολόγοι του έκαναν πολιτική καριέρα στην πλάτη των πολιτών ισχυριζόμενοι ότι η λιτότητα αφαιρεί από την ανάπτυξη. Σήμερα φαίνεται να προσχωρούν στις πιο ακραίες θεωρητικές σχολές οικονομολόγων που υποστηρίζουν ότι η λιτότητα τροφοδοτεί την ανάπτυξη. Εύγε!!”.