Κεντρική Μακεδονία: 17 νέες σχολικές μονάδες και 2 νέα κλειστά σχολικά γυμναστήρια

από Team MyPortal.gr
sms

Σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα για τις σχολικές υποδομές στη Θεσσαλονίκη καιστην Κεντρική Μακεδονία, γιατί εγκρίθηκε από τη Διυπουργική Επιτροπή Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα,  η ένταξη της υλοποίησης νέων σχολικών μονάδων.

Το έργο αφορά συγκεκριμένα στην υλοποίηση 17 νέων, βιοκλιματικών σχολικών μονάδων μέσω ΣΔΙΤ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στους Δήμους Νεάπολης Συκεών, Παύλου Μελά, Λαγκαδά, Ωραιοκάστρου, Θέρμης, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Καλαμαριάς, Πυλαίας Χορτιάτη και Κατερίνης. Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 129 εκ. € και η προκήρυξη του διαγωνισμού αναμένεται εντός του Α’ τριμήνου του 2021.

Παρατίθεται ο πίνακας των σχολικών μονάδων:

7ο Νηπιαγωγείο Πεύκων ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΥΚΕΩΝ
4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΥΚΕΩΝ
1ο ΕΠΑΛ Συκεών ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΥΚΕΩΝ
Γ.Ε.Λ. Ευκαρπίας ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
4ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
3ο Γ.ΕΛ. Πολίχνης ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
1ο Λύκειο Πολίχνης ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ
3ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
6ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
1ο Γ.Ε.Λ. Μίκρας – Τρίλοφο Μίκρας ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ
5ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων (πρώην 9ο) ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Καλαμαριάς ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
3ο Γυμνάσιο Πυλαίας ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ
3ο Λύκειο Πυλαίας ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ – ΧΟΡΤΙΑΤΗ
3ο Δημοτικό Σχολείο Πανοράματος ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ – ΧΟΡΤΙΑΤΗ
Μουσικό Γυμνασίο – Λύκειο Κατερίνης ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Παράλληλα, σήμερα εγκρίνονται οι μελέτες και  τα τεύχη δημοπράτησης  για δύο νέα, κλειστά σχολικά γυμναστήρια στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης στη Θεσσαλονίκη από τον εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών,  τις Κτηριακές Υποδομές ΑΕ.

Το πρώτο γυμναστήριο θα κατασκευαστεί στον αύλιο χώρο, που εξυπηρετεί τις αθλητικές δραστηριότητες  του μεγαλύτερου σχολικού συγκροτήματος του Δήμου και στον οποίο συστεγάζονται το 2ο Λύκειο, το 1ο και 2ο Γυμνάσιο και το ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων. Το γυμναστήριο θα έχει συνολική επιφάνεια 635 τ.μ. και ο προϋπολογισμός μελέτης του θα είναι 780.000€. Το δεύτερο γυμναστήριο θα κατασκευαστεί στον αύλιο χώρο, που εξυπηρετεί τις ανάγκες άθλησης  των Εσπερινού Γυμνασίου, του 3ου Γυμνασίου και του 8ου Δημοτικού Σχολείου του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Το γυμναστήριο θα έχει συνολική επιφάνεια 635 τ.μ. και ο προϋπολογισμός μελέτης του ανέρχεται στις 790.000€.

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, δήλωσε σχετικά με το θέμα: «Από την πρώτη στιγμή υπήρξε προτεραιότητα του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, η αναβάθμιση των σχολικών υποδομών της χώρας μας και σήμερα είναι μία ξεχωριστή ημέρα, γιατί ανοίγει επιτέλους ο δρόμος με την κατασκευή 17 υπερσύγχρονων, βιοκλιματικών σχολικών μονάδων στην Κεντρική Μακεδονία. Στόχος μας είναι σε μία περιφέρεια με σημαντική έλλειψη σχολικών κτιρίων, αλλά με ολοένα αυξανόμενο μαθητικό δυναμικό, να επιλύσουμε το χρόνιο πρόβλημα της σχολικής στέγασης δημιουργώντας ένα καλύτερο και φιλικότερο εκπαιδευτικό περιβάλλον για τους μαθητές μας. Ταυτόχρονα, προχωράμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την κατασκευή δύο νέων και υπερσύγχρονων, κλειστών γυμναστηρίων  σε δύο σχολικά συγκροτήματα στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης  στη Θεσσαλονίκη. Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στην αναβάθμιση των υποδομών των σχολείων της περιοχής, που συνδέονται άρρηκτα και με την άθληση των μαθητών και έτσι να επιλύσουμε ένα πάγιο αίτημα της μαθητικής κοινότητας.».