Κ. Ζαχαριάδης για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Έχει μερίδιο ευθύνης και ο πρόεδρος για την φθίνουσα πορεία

από Team MyPortal.gr
sms

«Απολύτως θετική» χαρακτήρισε την παρέμβαση Τσίπρα το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης για όσα έγιναν κατά την πρώτη ημέρα του 4ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο.

«Σηκώνει το μπόι του και λέει τα πράγματα με τον τρόπο που εκείνος τα βλέπει», είπε μιλώντας στον Ant1 για τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και παραδέχθηκε πως, «έχουμε σοβαρό πρόβλημα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ».

Σημείωσε ωστόσο πως, «έχουμε και μία διαδικασία που αυτή η ηγεσία μπορεί να αλλάξει» και παρατήρησε ότι, «κατά την περίοδο Κασσελάκη, αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει βήμα σταθεροποίησης, το κόμμα κατρακυλά» για να καταλήξει στη διαπίστωση ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οργανωτικά και πολιτικά αφυδατωμένος».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επιστρέψει και φυσικά θα υπάρξει αντιπαραθετική υποψηφιότητα στο συνέδριο», σημείωσε σχετικά το με το ενδεχόμενο υποψηφιότητας για την προεδρία απέναντι από τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Κατά την άποψή μου ναι, η Όλγα Γεροβασίλη μπορεί να παίξει το συνδετικό ρόλο», απάντησε σε σχετικό ερώτημα, ενώ ερωτηθείς σχετικά με το τι θα γίνει στην περίπτωση που ο Στέφανος Κασσελάκης ξανακερδίσει τις εκλογικές είπε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επιστρέψει στην πολιτική λειτουργία και να ισχυροποιηθεί σαν κόμμα.

«Εγώ δεν μπήκα σε κόμμα αντιπάλων. Αυτό είναι μια απολίτικη, αυταρχική αντιμετώπιση» ανέφερε για την αποστροφή του Στέφανου Κασσελάκη «φέρτε μου αντίπαλο και πάμε…» και πρόσθεσε:  «πρέπει να διεξάγουμε έναν πολιτικό και φυσιολογικό διάλογο στο κόμμα μας, δεν θα το κάνουμε αρένα. Δεν αντιμετωπίζουμε εχθρούς».

Ερωτηθείς αν θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση επανεκλογής της του Στέφανου Κασσελάκη, ο Κώστας Ζαχαριάδης είπε πως, «εγώ 20 χρόνια έχω αλλάξει τρεις προέδρους και θα αλλάξω και τέταρτο».

Και κατέληξε: «δεν υπάρχει λευκή επιταγή σε κανέναν, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα του 4%».