Κ. Μητσοτάκης: «Θα μειώσω τους φόρους και η δέσμευσή μου αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη»

από Team MyPortal.gr
sms

«Είμαστε έτοιμοι. Και αυτό θα φανεί και στο Συνέδριό μας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όπου θα παρουσιάσουμε το σχέδιό μας για την Ελλάδα της επόμενης μέρας» δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως το σχέδιο του κόμματός του έχει στο επίκεντρό του τον πολίτη και ειδικά τους πιο αδύναμους Έλληνες, αλλά και τη μεσαία τάξη.

«Οι φόροι θα μειωθούν και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτη δέσμευσή μου ανεξαρτήτως της αποδοχής του αιτήματος της επόμενης κυβέρνησης να μειωθούν τα πλεονάσματα που έχει συμφωνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ» ξεκαθαρίζει ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για στρατηγική επιλογή της Νέας Δημοκρατίας και βασική προϋπόθεση για την ανάκαμψη της οικονομίας.

«Η σημερινή υπερφορολόγηση, που αποτελεί συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης όπως οι ίδιοι ομολογούν, έχει μειώσει – πολλές φορές δραματικά – το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων και έχει πλήξει καθοριστικά τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας» επισημαίνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μεταξύ άλλων προσθέτει: «Θεωρώ, λοιπόν, ότι αν εμείς παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με μείωση φόρων, μεταρρυθμίσεις στο κράτος και στην οικονομία, ταχύτερες και περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις, θα καταλάβουν όλοι ότι η χώρα έχει μια αξιόπιστη και αποφασισμένη κυβέρνηση».

Ο κ. Μητσοτάκης εκτιμά ότι έτσι θα πείσουμε τους δανειστές μας να δεχτούν έναν χαμηλότερο στόχο πρωτογενών πλεονασμάτων και πριν από το 2023 και επαναλαμβάνει πως οι μειώσεις φόρων για τις οποίες έχει δεσμευθεί θα ισχύσουν ανεξαρτήτως της διαπραγμάτευσης για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Παράλληλα, αναφέρει τις τρεις πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα φέρει στη Βουλή και αποτελούν σημαντικές μεταρρυθμίσεις.

«Νέο οργανόγραμμα για την ανώτατη διοίκηση. Με απλούστερες δομές, σαφείς αρμοδιότητες και ξεκάθαρους κανόνες λειτουργίας. Χαμηλότεροι φόροι: μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια, μείωση της φορολογίας εισοδήματος για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 20% επίσης σε δύο χρόνια, μείωση του φόρου στα μερίσματα και αύξηση του ορίου για υποβολή Φ.Π.Α. στις 25.000 ευρώ» λέει και αναφέρει ότι επιπλέον θα επιδιώξει εκτός από την απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας να οικοδομήσει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, ώστε ο νέος φορολογικός νόμος να μην αλλάξει για τουλάχιστον μία πενταετία.

«Η τρίτη μεταρρύθμιση αφορά στην απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης των επενδύσεων» συμπληρώνει.

Σε ό,τι αφορά στον στόχο της ανανέωσης λέει ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός στελεχών ανάμεσα σε παλαιά και νέα.

«Τα στελέχη που έχουν προσφέρει για πολλά χρόνια στη Νέα Δημοκρατία μπορούν και πρέπει να συνεχίσουν να προσφέρουν. Ανανέωση σημαίνει πρωτίστως να δίνεις ευκαιρίες σε νέα πρόσωπα. Και αυτό κάνω συστηματικά» υπογραμμίζει και αναφέρεται στη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη μέσα από το μητρώο στελεχών της ΝΔ.

Επ’ αυτού ανακοινώνει ότι η ανανέωση στα ψηφοδέλτια του κόμματος στις ερχόμενες εκλογές θα ξεπερνά το 50%.

Λάθος η πρόταση Τουσκ για το ζήτημα των υποχρεωτικών ποσοστώσεων

«Το μεταναστευτικό ζήτημα θα μας απασχολεί για καιρό. Είναι πολύ σημαντικό να μην το αντιμετωπίζουμε με παραμορφωτικούς εθνικούς φακούς», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη σύνοδο του ΕΛΚ σημειώνοντας πως η πρόταση του προέδρου Τουσκ αναφορικά με το ζήτημα των υποχρεωτικών ποσοστώσεων είναι λάθος.

«Και είναι λάθος, όχι μόνο επειδή η υφιστάμενη συμφωνία μετεγκατάστασης προσφύγων – με ελάχιστες εξαιρέσεις – λειτουργεί, αλλά και επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζεται στη θεμελιώδη αρχή της αλληλεγγύης. Και ο μόνος τρόπος να εκφράζουμε εμπράκτως αυτή την αλληλεγγύη είναι μέσω ενός δίκαιου και αναλογικού επιμερισμού της κοινής μας ευθύνης», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σχόλιο Μ. Μαξίμου: Το μόνο αδιαπραγμάτευτο για τον κ. Μητσοτάκη, είναι η περικοπή μισθών, η συντριβή των εργαζομένων, οι μαζικές απολύσεις και η λεηλασία του κοινωνικού κράτους

Απάντηση στη δέσμευση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη να μειώσει τους φόρους σε περίπτωση που αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, έδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού τονίζοντας ότι το «μόνο αδιαπραγμάτευτο για τον κ. Μητσοτάκη είναι η περικοπή μισθών».

Σε μία λιτή ανακοίνωση, σημειώνεται ότι «το μόνο αδιαπραγμάτευτο για τον κ. Μητσοτάκη, είναι η περικοπή μισθών, η συντριβή των εργαζομένων, οι μαζικές απολύσεις και η λεηλασία του κοινωνικού κράτους».