Κ. Μητσοτάκης: Έχουμε αυτοπεποίθηση απέναντι στην Τουρκία και αυστηρά οριοθετημένες γραμμές

από Team MyPortal.gr
sms

“Η ελληνική εξωτερική πολιτική δεν έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Έχουμε αυτοπεποίθηση απέναντι στην Τουρκία και αυστηρά οριοθετημένες γραμμές”, ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

“Έχουμε επενδύσει στις ένοπλες δυνάμεις μας και στην αποτρεπτική μας ισχύ. Επίσης ενισχύουμε το πλέγμα των συμμαχιών μας για να έχουμε ευρωπαϊκή και αμερικανική υποστήριξη ως προς το δίκαιο των ελληνικών θέσεων”, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

“Σας θυμίζω ότι ήταν η Τουρκία που έλεγε ότι δεν θέλει να μιλάει με την Ελλάδα . Αφήνουμε όμως όμως αυτή την ένταση πίσω μας, μπορούμε να συνομιλούμε και να συμφωνούμε ότι διαφωνούμε πολιτισμένα και χωρίς το δάκτυλο στη σκανδάλη”, πρόσθεσε.

“Δεν έχω καμία αυταπάτη, έχω συναντήσει τον Ερντογάν περισσότερες φορές από κάθε άλλον Έλληνα πρωθυπουργό. Δεν εχω καμια αυταπατη ότι η Τουρκια δεν εχει αλλάξει τις πάγιες θέσεις της”, τόνισε.

Ξεκαθάρισε παράλληλα ότι “τα θαλάσσια πάρκα βεβαίως και θα γίνουν”, σημειώνοντας ότι “είναι ένα θέμα που δεν αφορά την Τουρκία και δεν υποκρύπτει τίποτα”.