Κ. Χατζηδάκης στο TikTok: Επίσπευση των διασυνδέσεων POS και ταμειακών μηχανών (vid)

από Team MyPortal.gr
sms

Την επιτακτική ανάγκη για άμεση διασύνδεση POS και ταμειακών μηχανών, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

«Η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές θα ολοκληρωθεί βρέξει-χιονίσει! Είναι άλλωστε από τις βασικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής», είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Χατζηδάκης σε βίντεο που ανάρτησε στον λογαριασμό του στο TikTok.

«Καθημερινά πια, αποστέλλονται χιλιάδες μηνύματα από την ΑΑΔΕ σε όσους υποχρεούνται να διασυνδέσουν τα συστήματά τους. Καλύπτουμε σημαντικό μέρος του κόστους από ευρωπαϊκά κονδύλια. Παράλληλα θεσπίζουμε αυστηρές κυρώσεις για όσους καθυστερούν», τόνισε.

«Η πρόοδος του έργου μέχρι τώρα είναι σημαντική, αλλά πρέπει να τρέξουμε ακόμα πιο γρήγορα. Εκτός των άλλων, το έργο είναι ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης ως ορόσημο, πράγμα που σημαίνει πως αν δεν προχωρήσει θα διακοπεί μέρος της χρηματοδότησης της χώρας μας από τις Βρυξέλλες».

Τέλος, συμπλήρωσε: «Είναι κάτι που δεν μπορούμε να ανεχτούμε. Σας καλώ, λοιπόν, όλους που πρέπει να διασυνδέσετε τα POS με τις ταμειακές μηχανές σας, να το κάνετε χωρίς καθυστέρηση. Είναι μια πρωτοβουλία εκσυγχρονισμού, μια πρωτοβουλία κοινωνικής δικαιοσύνης! Θα γίνει βρέξει-χιονίσει! Θα μου πεις τώρα: «πότε βρέχει και πότε χιονίζει στην Ελλάδα, για να το πάρει κανείς αυτό σοβαρά».

Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε το βίντεο