Κ. Χατζηδάκης στην Ουάσινγκτον: Προώθηση συλλογικών δράσεων για την κλιματική αλλαγή

από Team MyPortal.gr
sms

Ηπροώθηση ισχυρών συλλογικών δράσεων σχετικά με την κλιματική αλλαγή και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών της είναι ο στόχος της συνάντησης της Συμμαχίας των Υπουργών Οικονομικών για Κλιματικές Δράσεις, της οποίας η Ελλάδα είναι τακτικό μέλος. Στο πλαίσιο της Συνόδου, ο Κ. Χατζηδάκης θα συμμετάσχει την Τετάρτη (17/04) στη συνάντηση.

Την Πέμπτη (18/04), ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, θα συμμετάσχει επίσης σε Υπουργική Σύνοδο του Συμφώνου του Παρισιού για τους Ανθρώπους και το Κλίμα, που ως στόχο έχει την ανάληψη δράσεων για την προώθηση της δίκαιης πράσινης μετάβασης, καθώς επίσης και σε Υπουργική Σύνοδο της Διεθνούς Ομάδας Χρηματοοικονομικής Δράσης, που ως στόχο έχει τη διαμόρφωση των στρατηγικών κατευθύνσεων για την αντιμετώπιση του ξεπλύματος χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί η εισαγωγική συνάντηση της Διεθνούς Νομισματικής και Χρηματοοικονομικής Επιτροπής, όπου θα αναλυθούν η πορεία και οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, καθώς επίσης και το Δείπνο Εργασίας των Υπουργών.

Την Παρασκευή (19/04), θα πραγματοποιηθεί η ολομέλεια της ως άνω Διεθνούς Νομισματικής και Χρηματοοικονομικής Επιτροπής, ενώ εν συνεχεία θα παρατεθεί γεύμα προς τιμήν του Έλληνα Υπουργού στην Πρεσβεία της χώρας μας στην Ουάσιγκτον.

Στο περιθώριο της συνόδου, ο Κ. Χατζηδάκης θα έχει συναντήσεις με τη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Kristalina Georgieva και άλλους αξιωματούχους του Ταμείου, καθώς επίσης και με υψηλόβαθμα στελέχη επενδυτικών και τραπεζικών ομίλων. Επιπλέον, ο Έλληνας Υπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη στα Αμερικανικά Δίκτυα CNBC και Bloomberg.

Στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής και Στρατηγικής, Γιώργος Χριστόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), Δημήτρης Τσάκωνας.