Κ. Αρβανίτης: Στόχος για ΣΥΡΙΖΑ ή εκλογή έξι ευρωβουλευτών

από Team MyPortal.gr
sms

Του Σταύρου  Αλχατζιδη

Την εκλογή έξι ευρωβουλευτών από τον ΣΥΡΙΖΑ  οριοθέτησε ως στόχο του κόμματος ο  Κώστας Αρβανίτης.  Ο νυν ευρωβουλευτής και εκ νεου υποψήφιος  απέρριψε τις λογικές περί πήχη, ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε πως ο ΣΎΡΙΖΑ είναι η σύγχρονη αριστερά και ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα  μετακίνησης της σε κάποια  άλλη  ευρωομαδα. Κατά  τη διάρκεια της συνέντευξης τυπου που παραχώρησαν τα μέλη του τμήματος μεταναστευτικής  προσφυγικής πολιτικής ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο φράχτη του Έβρου.

Ο κ. Αρβανίτης χαρακτήρισε κωμικοτραγική την κατάσταση με τον φράκτη , ωστόσο πρόσθεσε πως αντιλαμβάνεται τον ψυχολογικό ρόλο που ασκει στους πολίτες. ” Αύριο πάντως μπορούμε να τον επεκτείνουμε προς τη Βουλγαρία και μετά στη θάλασσα ώστε τελικά να το μαντρωσουμε το σπίτι ” σχολίασε σκωπτικά.

Νωρίτερα το πρωί μαζί με στελέχη του κόμματος επισκέφθηκαν τη δομή φιλοξενίας  βαγιοχωριου.  Χαρακτήρισαν τις συνθήκες ικανοποιητικες αν και υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. ” Δεν γίνεται να λειτουργεί με συμβασιούχους αφού Μόλις εκπαιδευτούν φεύγουν ” πρόσθεσε.

Σε έναν επιγραμματικο απολογισμό της θητείας του και της ευρωομαδας της αριστεράς μίλησε για επιτυχίες αλλά και αποτυχίες, τονίζοντας τον κρίσιμο ρόλο που θα έχει το ζήτημα των νόμιμων οδών.  ,,,” Πέρα από τους ανθρώπους υπαρχουν6χωρες όπως η Τουρκία,  η Αίγυπτος και η Λιβύη που εκμεταλλεύονται τη συγκεκριμένη κατάσταση ‘ συμπλήρωσε.