Υπό αστυνομικό κλοιό στη Λέσβο ο Αλ. Τσίπρας – Καθολική η συμμετοχή στην απεργία

από Team MyPortal.gr
sms

Υπό τον ασφυκτικό κλοιό των αστυνομικών μέτρων αλλά και με καθολική συμμετοχή της τοπικής αγοράς στην παλλεσβιακή απεργία, τελεί από το πρωί η Λέσβος με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού.

Οπως αποτυπώνεται σε φωτογραφίες που μεταδίδουν τοπικά μέσα και ανταποκριτές κλούβες των ΜΑΤ βρίσκονται σε δρόμους της πόλης ενώ κεντρικά σημεία έχουν αποκλειστεί από κορδέλες και δυνάμεις της Ασφάλειας.

Η ΕΛΑΣ απαντώντας σε δημοσιεύματα που ήθελαν 17 διμοιρίες των ΜΑΤ να βρίσκονται στο νησί ενημέρωσε άτυπα για το πραγματικό μέγεθος της αστυνομικής δύναμης, σημειώνοντας ότι στη Λέσβο

-Δύο διμοιρίες διατίθενται σε μόνιμη βάση για το προσφυγικό/μεταναστευτικό

-Τρεις μετέβησαν στις 2 Μαΐου εκ των οποίων οι δύο για αντικατάσταση των διμοιριών για το προσφυγικό/μεταναστευτικό

-Δύο μετέβησαν στις 27 Απριλίου έπειτα από τα πρόσφατα επεισόδια. -Στο νησί είναι διαθέσιμες και δύο διμοιρίες υποστήριξης από τοπικές δυνάμεις και αποσπασμένο προσωπικό για το προσφυγικό/μεταναστευτικό.

Στο μεταξύ, καθολική ήταν από το πρωί η συμμετοχή στην παλλεσβιακή απεργία, που κήρυξε το Συντονιστικό όργανο των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της Λέσβου, τόσο στην πόλη όσο και στο υπόλοιπο νησί.

Η κινητοποίηση έγινε ανήμερα επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Μυτιλήνη ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου που διατηρούν ακόμα χαμηλό ποσοστό ως αντιστάθμισμα στις επιπτώσεις από τις συνεχιζόμενες προσφυγικές ροές.

Επίσης, το Συντονιστικό όργανο των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της Λέσβου διαμαρτύρεται «για την αθέτηση των υποσχέσεων για την αποσυμφόρηση του νησιού από το μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Για τις 7.00 το απόγευμα, ώρα κατά την οποία είχε προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο αίθριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, το Συντονιστικό Όργανο κάλεσε σε συλλαλητήριο στην πλατεία Σαπφούς, ενώ συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αποκλείοντας την πρόσβαση στη ΓΓ Αιγαίου από τα βόρεια, έχουν προγραμματίσει οι κάτοικοι των χωριών κοντά στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι έχουν προγραμματίσει πορείες προς τη Γενική Γραμματεία.

Πολλοί ιδιοκτήτες καταστημάτων κράτησαν κλειστά τα μαγαζιά στο πλαίσιο διαμαρτυρίας.

Πηγή: kathimerini.gr