ΗΠΑ: Ετοιμάζουν νέο πακέτο 400 εκατ. δολαρίων για την Ουκρανία

από Team MyPortal.gr
sms

H Ουάσινγκτον ετοιμάζει ένα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, μετά την πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου που προβλέπει την παροχή βοήθειας ύψους 95 δισ. δολαρίων, δήλωσε την Παρασκευή στο Reuters Αμερικανός αξιωματούχος.

Το πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία περιλαμβάνει πυροβολικό, πυρομαχικά για την αεράμυνα NASAMS, αντιαρματικά πυρομαχικά, τεθωρακισμένα οχήματα και φορητά όπλα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα στο πεδίο της μάχης, είπε ο αξιωματούχος.

Η είδηση αυτή έρχεται καθώς το Κίεβο είναι αντιμέτωπο με σφοδρές μάχες στα ανατολικά, στην περιοχή γύρω από το Χάρκοβο, καθώς η Ρωσία ανοίγει νέο μέτωπο στον πόλεμο.

Ειδικότερα, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν την Παρασκευή χερσαία επίθεση με τεθωρακισμένα κοντά στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας και σημείωσαν περιορισμένα κέρδη.

Η Ουκρανία έστειλε ενισχύσεις για να βοηθήσει τα στρατεύματά της να αποκρούσουν τις εντεινόμενες ρωσικές επιθέσεις καθώς μαίνονταν οι μάχες στις παραμεθόριες περιοχές του Χαρκόβου, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας, προσθέτοντας ότι η Ρωσία σφυροκόπησε τη συνοριακή πόλη Βοβτσάνσκ με κατευθυνόμενες αεροπορικές βόμβες και πυροβολικό.

Σύμφωνα με ουκρανική στρατιωτική πηγή, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προωθηθεί κατά ένα χιλιόμετρο στην περιοχή του Χαρκόβου, κοντά στη Βοβτσάνσκ. Η πηγή είπε ότι ο ρωσικός στρατός είχε ως στόχο να προχωρήσει έως και 10 χιλιόμετρα στην περιοχή, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει μια ουδέτερη ζώνη. Οι ουκρανικές δυνάμεις μάχονταν για να συγκρατήσουν την προέλαση της Μόσχας.