Η τοποθέτηση Ζέρβα για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

από Team MyPortal.gr
sms

“Εμείς έχουμε βαθιά γνώση του τί σημαίνει προσφυγιά, τη ζήσανε στο πετσί τους οι γονείς και οι πρόγονοί μας. Σχεδόν κάθε οικογένεια που κατοικεί σε αυτόν τον τόπο έχει μία τέτοια ιστορία να διηγηθεί”, τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. “Στηρίζω με όλες τις δυνάμεις μου την προσπάθεια και πρωτοβουλία του Κ. Μητσοτάκη και συμπράττω στον ευγενή αυτό στόχο”, δήλωσε ο δήμαρχος.

“Εμείς θα μετρήσουμε σήμερα παιδικές ψυχές και σε λίγα χρόνια θα παραδώσουμε πολίτες που θα μπορούν να ζήσουν αρμονικά, θα σέβονται τον πολιτισμό και τους κανόνες της ελληνικής κοινωνίας”, είπε ο κ. Ζέρβας τονίζοντας ότι σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τη χώρα, πρέπει να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων. “Θα προχωρήσουμε με σχέδιο και αποφασιστικότητα. Δεν θα συρθούμε από τις εξελίξεις, δεν θα εκχωρήσουμε την πολιτική πρωτοβουλία σε ακραίες φωνές”.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, η Ελλάδα είναι χώρα με κανόνες, σύνορα, δομές φροντίδας. “Είμαι βέβαιος ότι οι Έλληνες μεριμνούν για τα παιδιά κάθε πατρίδας. Εμείς οι Θεσσαλονικείς θα αποδείξουμε ότι αυτά τα παιδιά μπορούν να αισθάνονται πατρίδα τους την Ελλάδα”, κατέληξε ο κ. Ζέρβας.