Η ΚΕΔΕ, η αποκέντρωση και η… Αχτσιόγλου

από Team MyPortal.gr
sms

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, έκανε πράξη τη δέσμευσή του για αποκέντρωση στις διαδικασίες του ανώτατου συλλογικού οργάνου της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης. Η αρχή έγινε σήμερα με τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ όχι στα γραφεία της Ένωσης στην Αθήνα, αλλά στο Αγρίνιο.

Κατά σύμπτωση στο Αγρίνιο και στον χώρο όπου συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ βρέθηκε σήμερα και η βουλευτής της Νέας Αριστεράς Έφη Αχτσιόγλου, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας εν όψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Η κυρία Αχτσιόγλου έτυχε θερμής υποδοχής από τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης, με τον Λάζαρο Κυρίζογλου να επισημαίνει ότι “έχουμε στα μάτια μας την αίσθηση της θετικής παρουσίας σας στο υπουργείο από το οποίο περάσατε”.

Η Έφη Αχτσιόγλου, που κάθισε δίπλα στον δήμαρχο Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη, ανέφερε ότι “δική μας δουλειά είναι να διευκολύνουμε την τοπική αυτοδιοίκηση”. Δεν παρέλειψε, πάντως, να εκφράσει τα συγχαρητήριά της στους οπαδούς του Ολυμπιακού και δεν έκρυψε τις δικές της οπαδικές προτιμήσεις, λέγοντας ότι οι ΠΑΟΚτσήδες καλυφθήκαμε για την επόμενη πενταετία.