Η εκδήλωση Ζέρβα, το πρόγραμμα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και παραλειπόμενα από τη σύσκεψη Τσίπρα

από Team MyPortal.gr
sms

Γράφει ο «Γέρων»

Αύριο το απόγευμα θα φθάσει στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  Στις 9 το βράδυ θα συναντηθεί με δημοσιογράφους και μετά έχει συνάντηση με νέους σε γνωστό μπαράκι του κέντρο.  Κατά τα λοιπά το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα «καθιερωμένα», δηλαδή το πρωί του Σαββάτου συνάντηση με τη διοίκηση ΔΕΘ-Helexpo και περιοδεία στις εγκαταστάσεις και τα περίπτερα της Έκθεσης, στις 8 το βράδυ την ομιλία των εγκαινίων και την Κυριακή το μεσημέρι τη συνέντευξη Τύπου.

H στενή συνεργάτιδα του Αλέξη Τσίπρα και πρώην ΥΜΑΘ Ελευθερία Χατζηγεωργίου είχε κεντρικό ρόλο στο οργανωτικό κομμάτι της χθεσινής σύσκεψης του Αλέξη Τσίπρα με τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης ενόψει ΔΕΘ.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισήμαιναν την παρουσία σε αυτήν του προέδρου της “Μαλαματίνα” που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις και του προέδρου του ΕΚΘ. Σημειωτέον από το ΕΚΘ είχαν διαμαρτυρηθεί γιατι δεν προσκλήθηκαν στην αντίστοιχη σύσκεψη του πρωθυπουργού.

Στη σύσκεψη ήταν και οι βουλευτές Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, Γιάννης Αμανατίδης, Χρήστος Γιαννούλης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Σωκράτης Φάμελλος και Δώρα Αυγέρη και η βουλευτής Χαλκιδικής Κυριακή Μάλαμα, ως αρμόδια τομεάρχης Μακεδονίας-Θράκης. Επίσης, ο συντονιστής της Γραμματείας Α’ Θεσσαλονίκης Κώστας Αμπατζάς, ο προκάτοχός του Χρήστος Δουίτσης και ο αναπληρωτής συντονιστής Μίλτος Οικονόμου.

Δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη το νέο σχήμα της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης όπως μου λένε γνωρίζοντες των εξελίξεων στο Δημαρχείο.  Οι πηγές μου επιμένουν πως θα υπάρξουν (ή για να το πω καλύτερα θα επιδιωχθούν) ικανές αλλαγές με νέα πρόσωπα και μετακινήσεις ακόμη και σε αντιδημαρχίες αιχμής.  Όπως και ότι ο Κωνσταντίνος Ζέρβας θα ζητήσει ανοικτή πολιτική στήριξη από όσους συμμετέχουν στο διοικητικό του σχήμα.  Λογικό κατά τη γνώμη μου.  Ο Ζέρβας πάντως δεν προετοιμάζει μόνο τον ανασχηματισμό και την διοίκηση με την οποία θα πορευτεί ως τις κάλπες του Οκτωβρίου του 2023 –που αυτονόητο είναι ότι πρέπει να είναι η καλύτερη δυνατή.  Ετοιμάζει και μια μεγάλη πολιτική εκδήλωση με την οποία θα ανοίξει ουσιαστικά την προεκλογική αυλαία, θα παρουσιάσει την ανανεωμένη παράταξη και τους πρώτους υποψηφίους συμβούλους.