Η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης χρηματοδοτεί την αγορά συστήματος μανομετρίας υψηλής ανάλυσης, για την Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική του Γ.Ν. Παπαγεωργίου

από Team MyPortal.gr
sms

Προγραμματική σύμβαση  για την χρηματοδότηση από την Αντιπεριφέρεια  Μητροπολιτικής Ενότητας  Θεσσαλονίκης, συστήματος  μανομετρίας  υψηλής  ανάλυσης που θα ενισχύσει δυναμικά τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του «Γ.Ν. Παπαγεωργίου»,  υπέγραψαν σήμερα  το  πρωί, ο Αντιπεριφερειάρχης  Θεσσαλονίκης, Κώστας Γιουτίκας και ο  πρόεδρος   του δ.σ.   του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, Μιχάλης Καραβιώτης.

Η υπογραφή της σύμβασης  έγινε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης και όπως επισημάνθηκε με την προμήθεια και λειτουργία του συγκεκριμένου μηχανήματος δημιουργούνται οι προϋποθέσεις  για τη διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων μανομετρίας  του πεπτικού συστήματος  σε παιδιά και στη Βόρεια Ελλάδα, κάτι που δεν ήταν εφικτό έως τώρα.

Η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, χρηματοδοτεί  την προμήθεια του συστήματος μανομετρίας υψηλής ανάλυσης με 50.000 ευρώ από Ίδιους Πόρους στο πλαίσιο  του Αναπτυξιακού  Προγράμματος  της ΠΚΜ  για το 2024, ενώ οι διαδικασίες  της εγκατάστασης  και λειτουργίας του στην Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική, θα γίνουν από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

«Στην Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μπορούμε  να συμβάλλουμε στην ουσιαστική  βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας  στους συμπολίτες μας και πόσω μάλλον όταν αφορούν στα  παιδιά μας. Αναβαθμίζουμε  τις δυνατότητες  της Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, δίνοντας τέλος  στην ταλαιπωρία των μικρών ασθενών, των γονιών και των κηδεμόνων τους.

Στηρίζουμε στην  πράξη το πολύτιμο έργο των γιατρών και  των νοσηλευτών, γιατί για εμάς αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα  η στήριξη των ανθρώπων που διασφαλίζουν την υγεία των συμπολιτών μας», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Κ. Γιουτίκας.

«Η μανομετρία υψηλής ανάλυσης του πεπτικού συστήματος αποτελεί σημαντική διαγνωστική μέθοδο που πρέπει να είναι διαθέσιμη σε εξειδικευμένα τμήματα παιδιατρικής γαστρεντερολογίας, ώστε να κατευθύνει τα επόμενα θεραπευτικά βήματα. Στη Βόρεια Ελλάδα δεν  υπάρχει η δυνατότητα διενέργειας μανομετρίας πεπτικού στα παιδιά. Το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου έχει το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό με την εξειδικευμένη γνώση για τη διενέργεια μανομετριών υψηλής ευκρίνειας. Εκ μέρους του Νοσοκομείου οφείλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την προμήθεια του συστήματος μανομετρίας υψηλής ανάλυσης, το οποίο είμαι σίγουρος ότι θα αξιοποιηθεί στο έπακρο και θα αποδειχθεί πολύτιμο για τους μικρούς ασθενείς», δήλωσε ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου Μ. Καραβιώτης.