Γουόρεν Μπάφετ: Σε ποια εταιρεία επένδυσε δισεκατομμύρια δολάρια

από Team MyPortal.gr
sms

Το μυστήριο έλαβε τέλος: Η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ επένδυσε στην ασφαλιστική εταιρεία Chubb, αποκαλύπτοντας τελικά την επένδυση που κρατούσε κρυφή από πέρυσι.

Η Berkshire αποκάλυψε ότι απέκτησε σχεδόν 26 εκατ.μετοχές της Chubb σε ένα αρχείο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Τετάρτης για τις επενδύσεις του α’ τριμήνου της εταιρείας το οποίο μεταφράζεται σε αξία περίπου 6,7 δισ. δολαρίων.

Η εταιρεία του Μπάφετ είχε θωρακίσει τη θέση από τη δημόσια γνώση καθώς έχτιζε το μερίδιο, ζητώντας «εμπιστευτική μεταχείριση» από την SEC σε προηγούμενες καταθέσεις.

Η Chubb, μια ασφαλιστική επιχείρηση που δραστηριοποιείται σε 54 χώρες, έγινε πρωτοσέλιδο τον Μάρτιο, όταν η εταιρεία κάλυψε την εγγύηση ύψους σχεδόν 92 εκατ.δολαρίων για την έφεση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην αγωγή δυσφήμισης που είχε κάνει η Ε. Τζιν Κάρολ.

Ο Μπάφετ, ο διευθύνων σύμβουλος της Berkshire, διάσημος για την επενδυτική του δεινότητα, έχει συγκεντρώσει ένα σημαντικό κοινό επενδυτών που μιμούνται τις κινήσεις του χαρτοφυλακίου του. Η συμμετοχή της Berkshire Hathaway στην Chubb δεν αποτελεί εξαίρεση. Η μετοχή της Chubb σημείωσε άλμα άνω του 8% στις μεταμεσονύκτιες συναλλαγές της Τετάρτης.

Η επένδυση στην Chubb υπογραμμίζει την επενδυτική στρατηγική της Berkshire Hathaway τους τελευταίους μήνες, καθώς φαίνεται ότι έχει διπλασιάσει τις επενδύσεις της σε χρηματοπιστωτικές εταιρείες όπως η Ally Financial, η American Express και η Bank of America, ενώ παράλληλα έχει μειώσει τις επενδύσεις της σε καταναλωτικά προϊόντα.

Τον Φεβρουάριο, η Berkshire γνωστοποίησε ότι πούλησε 10 εκατομμύρια μετοχές της Apple τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, αν και η Apple παραμένει η μεγαλύτερη επένδυση της Berkshire.

Η Berkshire πούλησε επίσης 80 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας εκτυπωτών HP το τέταρτο τρίμηνο του 2023, μειώνοντας τις συμμετοχές της κατά 78%.