Γιος Τούρκου συλληφθέντα στις Καστανιές: Έπιασαν τον πατέρα μου ως αντίποινα για τους Έλληνες στρατιωτικούς

από Team MyPortal.gr
sms

Ο γιος του Τούρκου που συνελήφθη χθες, για παραβίαση των ελληνικών συνόρων στις Καστανιές του Έβρου, εκτιμά πως η σύλληψη του πατέρα του έγινε ως αντίποινα για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται, εδώ και 65 μέρες, σε τούρκικες φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, ο νεαρός Ονούρ Αλερίκ τόνισε στη τουρκική ιστοσελίδα Haberler πως “Πριν από ένα μήνα, Έλληνες στρατιωτικοί πέρασαν οπλισμένοι τα τουρκικά σύνορα και συνελήφθησαν. Νομίζω ότι έπιασαν τον πατέρα μου ως αντίποινα”.

Ακόμη, ο νεαρός ανέφερε πως ο πατέρας του πάσχει από υπέρταση και πως οι Έλληνες στρατιώτες δεν τον άφησαν να πάει τα φάρμακα στον πατέρα του.

Υπενθυμίζεται πως στον Τούρκο συλληφθέντα, Μουσά Αλερίκ, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή καθώς και πρόστιμο 1.500 ευρώ ενώ ο ίδιος άσκησε έφεση.

Παράλληλα, η αστυνομία προχώρησε στην κατάσχεση του εκσκαφικού οχήματος που, όμως, δεν φέρει έγγραφα ότι ανήκει στον δήμο Ανδριανούπολης.

Μέχρι την εφαρμογή της απέλασής του, ο Τούρκος εργάτης θα παραμείνει στις φυλακές της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας ή στο φυλάκιο που βρίσκονται και οι υπόλοιποι παράνομοι μετανάστες.