Γερμανία: Άγνωστος χτύπησε Γερουσιαστή του Βερολίνου με βαρύ αντικείμενο στο κεφάλι

από Team MyPortal.gr
sms

Επίθεση δέχθηκε με βαρύ αντικείμενο στο κεφάλι, μέσα σε τοπική βιβλιοθήκη, η γερουσιαστής Βερολίνου και πρώην δήμαρχος της πόλης, Φραντσίσκα Γκίφαϊ. Έγινε, έτσι, το τελευταίο θύμα σε μια σειρά από επιθέσεις εναντίον Γερμανών πολιτικών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η Γκίφαϊ, υπουργός Οικονομίας της τοπικής κυβέρνησης και μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς, τραυματίστηκε ελαφρά στην επίθεση, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία και το γραφείο του τοπικού εισαγγελέα. Βάσει της ανακοίνωσης, ένας άνδρας την χτύπησε στο κεφάλι και τον λαιμό με μια τσάντα που περιείχε κάτι σκληρό και μετά τράπηκε σε φυγή. Η Γκίφαϊ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για λίγη ώρα για να αντιμετωπιστεί ο πόνος.

Το περιστατικό ακολουθεί τις εκκλήσεις για μεγαλύτερη αστυνομική προστασία των πολιτικών στη Γερμανία έπειτα από μια σειρά λεκτικών και σωματικών επιθέσεων με θύματα υψηλόβαθμους πολιτικούς.

Τέσσερις έφηβοι ανακρίνονται μετά τον ξυλοδαρμό και τη νοσηλεία Γερμανού ευρωβουλευτή την ώρα που αναρτούσε προεκλογικές αφίσες στη Δρέσδη της ανατολικής Γερμανίας.

Προβεβλημένα μέλη των Πρασίνων, του κόμματος που συμμετέχει στον συνασπισμό με τους Σοσιαλδημοκράτες του Σολτς σε ομοσπονδιακό επίπεδο, έχουν επίσης βρεθεί αντιμέτωπα με οργισμένες διαδηλώσεις αυτή τη χρονιά κατά την οποία η Γερμανία διεξάγει μια σειρά από τοπικές εκλογές με φόντο την αυξανόμενη στήριξη προς την ακροδεξιά.