Γ. Ραγκούσης για Συνέδριο: Υπήρξαν στιγμές που δεν μας έκαναν υπερήφανους

από Team MyPortal.gr
sms

«Υπήρξαν στιγμές που δεν μας έκαναν υπερήφανους και δεν θα θέλαμε να κρατήσουμε στην μνήμη μας», δήλωσε στον Ant1 ο βουλευτής του κόμματος  Γιάννης Ραγκούσης, αναφορικά με το επεισοδιακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Τόνισε πάντως πως πιστεύει πως «υπό προϋποθέσεις», είναι θεραπεύσιμο το τραύμα που έχει δημιουργηθεί στην παράταξη, χρειάζεται όμως να «φύγουν από την μέση» τα στοιχεία εσωτερικής και εσωκομματικής εχθροπάθειας.

Υπογράμμισε πως πρέπει να επέλθει η ενότητα στην παράταξη και πως ο πρώτος που πρέπει να φροντίσει για αυτό είναι ο Στέφανος Κασσελάκης. Συμπλήρωσε πως δεν γίνεται να συνεχιστεί η κατάσταση που επικρατεί και πως η αντίδραση που «έβγαλαν» τα στελέχη της παράταξης στο συνέδριο είναι αντίδραση στην κατάσταση του εσωκομματικού διχασμού.

Όταν ρωτήθηκε για τον αν υπήρξαν νικητές ή ηττημένοι από το συνέδριο, δήλωσε πως «δεν νομίζω πως υπάρχει νικητής σε προσωπικό επίπεδο. Υπό προϋποθέσεις, επειδή απέφυγε τα χειρότερα, νικητής είναι το ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί ενόψει ευρωεκλογών, όπως είχα πει πριν ξεκινήσει αυτή η συζήτηση για της εσωκομματικές εκλογές, δεν θα το αντέξουμε αυτό. Νικητής σίγουρα δεν υπάρχει.  Δεν υπάρχουν ηττημένοι. Δεν άλλαξε το στάτους, δεν υπάρχει αλλαγή δεδομένων».

Όταν του ζητήθηκε να απαντήσει στις κατηγορίες που “εκτόξευσε” ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος μίλησε για υπονομευτές, κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Ραγκούσης ανέφερε πως «ήταν μια πρωτοφανής στιγμή εσωκομματικής εχθροπάθειας». Τόνισε πως αυτοί που κατηγορήθηκαν ως  υπονομευτές, ήταν οι ίδιο οι οποίο πήραν στην πλάτη τους την άσκηση αντιπολίτευσης στον Κυριάκο Μητσοτάκη το 2019.

«Δώσαμε στον κύριο Κασσελάκη μία αξιωματική αντιπολίτευση με ποσοστό 18%. Υπονομευτές δεν υπάρχουν, καταντάει στα όρια του αστείου, καταντάει ανέκδοτο. Μακάρι το πρόβλημα να ήταν το ενδεχόμενο πως υπάρχουν υπονομευτές στο κόμμα».

Συμπλήρωσε πως προτεραιότητα για τον κ. Κασσελάκη είναι να «φτιάξει την εικόνα του στην ελληνική κοινωνία», τονίζοντας πως δεν έχουν την ευθύνη τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο ίδιος ο Κασσελάκης έχει μια αδιαμεσολάβητη σχέση με την ελληνική κοινωνία από τη στιγμή που εμφανίστηκε στο προσκήνιο.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα σενάρια που υποστηρίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έφερε τον Στέφανο Κασσελάκη στην παράταξη, είπε πως «τον έφεραν τα μέλη του κόμματος, τα οποία με τελείως δημοκρατικό και διαφανή τρόπο τον εξέλεξαν απολύτως έντιμα και καθαρά πρόεδρο».

Ερωτηθείς για το τι θα συμβεί αν το κόμμα «βγει» τρίτο στις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου και για το αν θα «πάνε» σε εσωκομματικές, απάντησε πως πιστεύει ότι «υπάρχει πολιτικός χρόνος και δυνατότητες για να ανατραπεί η καθοδική πορεία. Αλλά αν συμβεί αυτό, θα τα βάλουμε όλα κάτω και θα τα αξιολογήσουμε». Υπογράμμισε πως όλοι θα κριθούν με βάση το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.