Γ. Μυλόπουλος: Τον Νοέμβριο του 2020 παραδίδεται το 75% του μετρό Θεσσαλονίκης

από Team MyPortal.gr
sms

“Το 2019 ξεκινούν τα δοκιμαστικά δρομολόγια του μετρό στη Θεσσαλονίκη και τον Νοέμβριο του 2020 παραδίδεται στους Θεσσαλονικείς το 75% του έργου”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της “Αττικό Μετρό”, Γιάννης Μυλόπουλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ,  “Πρακτορείο 104,9 FM”.

“Το 2019 ξεκινάμε δοκιμαστικά δρομολόγια, τον Νοέμβριο του 2020 παραδίδεται το 75% του έργου από τον τερματικό σταθμό Νέα Ελβετία μέχρι το Συντριβάνι. Δύο μήνες αργότερα, τον Ιανουάριο του 2021 παραδίδεται η επέκταση γραμμής Καλαμαριάς από τη Μίκρα μέχρι την (οδό) 25ης Μαρτίου και από εκεί μέχρι το Συντριβάνι. Στα τέλη του 2021 με αρχές του 2022 εντάσσονται στο δίκτυο και οι Σταθμοί Αγίας Σοφίας και Βενιζέλου, οπότε, πλέον, η γραμμή συνεχίζει και καταλήγει στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό”, τόνισε ο κ. Μυλόπουλος.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της “Αττικό Μετρό”  ανέφερε πως “Ξεκινάμε δύο γραμμές, οι οποίες μελετάμε αυτή τη στιγμή -και είμαστε πολύ κοντά στο να επιτύχουμε -θα ενωθούν σε μια κυκλική γραμμή τελικά, έτσι ώστε να υπάρχει συγκοινωνία και μεταξύ των δήμων της δυτικής Θεσσαλονίκης”.

“Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, την ερχόμενη εβδομάδα, στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας θα παρουσιάσει τη νέα αυτή πρόταση της κυκλικής γραμμής του μετρό, πώς οι δύο γραμμές θα ενωθούν σε μία για τη δυτική Θεσσαλονίκη και θα εξαγγείλει το πότε ξεκινούν οι πρόδρομες εργασίες”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Μυλόπουλο, το 2020 η Θεσσαλονίκη θα έχει 320.000 ανθρώπους που καθημερινά θα κυκλοφορούν με το μετρό ενώ θα αναδιαρθρωθεί τελείως ο συγκοινωνιακός χάρτης της πόλης.