Γ. Μαυρωτάς: Το «όλα στο φως» σίγουρα δεν σημαίνει «όλοι στα μανταλάκια» και ας αποδείξουν ότι είναι αθώοι

από Team MyPortal.gr
sms

Για μεθόδευση από πλευράς κυβέρνησης προκειμένου να εκμεταλλευτεί πολιτικά το σκάνδαλο Novartis μίλησε ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

“Υπήρχε το υπόστρωμα του σκανδάλου Novartis το οποίο επιχείρησε η κυβέρνηση να το εκμεταλλευτεί πολιτικά. Τα έως τώρα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας καθώς και η αλληλουχία των γεγονότων και παραλείψεων δημιουργούν πολλά ερωτηματικά. Το «όλα στο φως» σίγουρα δεν σημαίνει «όλοι στα μανταλάκια» και ας αποδείξουν ότι είναι αθώοι. Αυτή η μεθόδευση πιστεύω έκανε τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο να εξεγείρονται δικαίως. Δυστυχώς στη χώρα μας ο διχασμός και ο εμφύλιος είναι από τα αγαπημένα μας «σπορ»”¨, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο κ. Μαυρωτάς υποστήριξε πως δεν δίνει πολλές πιθανότητες στο να προχωρήσει η προκαταρκτική εξέταση διότι φάνηκε και από το διάστημα του ενός μόνο μηνός για τα 10 πρόσωπα που όρισε η συμπολίτευση. “Προφανώς θα πει ότι τα αδικήματα έχουν παραγραφεί και θα γυρίσει τον φάκελο στη δικαιοσύνη για αρχειοθέτηση και συγχρόνως να αφήσει την αμφιβολία για την αθωότητα ή την ενοχή των 10 προσώπων να αιωρείται. Αυτή νομίζω ότι ήταν η μεθόδευση της κυβέρνησης εξ αρχής”, επισήμανε.

Όσον αφορά την αναβάθμιση από τον οίκο Moody’s, ανέφερε ότι είναι ένα καλό νέο αλλά δυστυχώς χάνει τη δυναμική του μέσα σε ένα νοσηρό πολιτικό κλίμα καθώς θεωρεί πως η «καθαρή έξοδος» είναι πάντα θέμα ερμηνείας. “Εγώ προτιμώ να μιλώ για «συνετή έξοδο» που θα εμπνέει και περισσότερη εμπιστοσύνη στις αγορές για το αμέσως επόμενο κρίσιμο διάστημα μετά τον Αύγουστο του 2018”, συμπλήρωσε στο τέλος.