Γ. Γεραπετρίτης – ΥΠΕΞ Αιγύπτου: Στο επίκεντρο οι στρατηγικές σχέσεις και το μεταναστευτικό

από Team MyPortal.gr
sms

Στο επίκεντρο θα είναι οι διμερείς στρατηγικές σχέσεις Ελλάδας – Αιγύπτου καθώς και η προετοιμασία του πρώτου ανώτατου συμβουλίου συνεργασίας των δύο χωρών στη συνάντηση που θα έχει τη Δευτέρα (20/05) στις 12:00, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σαμέχ Σούκρι.

Μετά τις διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών, θα ακολουθήσουν, στις 13:15, δηλώσεις των δύο υπουργών προς τον Τύπο και γεύμα εργασίας που θα παραθέσει ο υπουργός Εξωτερικών στον Αιγύπτιο ομόλογό του, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Επίσης, θα συζητηθεί το μεταναστευτικό, ζητήματα οικονομικής και ενεργειακής συνεργασίας των δύο χωρών, καθώς οι σχέσεις της Αιγύπτου με την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την αναβάθμιση των οποίων σε στρατηγικές η Ελλάδα έχει πρωτοστατήσει τα τελευταία χρόνια.

Τέλος, θα συζητηθούν οι περιφερειακές εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, η κρίσιμη κατάσταση στη Γάζα και οι αποσταθεροποιητικές συνέπειες που έχει στην ευρύτερη περιοχή.