ΦΣΘ: Δωρεά φορητού αναπνευστήρα στο νοσοκομείο Παπανικολάου

από Team MyPortal.gr
sms

Έναν φορητό αναπνευστήρα για την αντιμετώπιση ασθενών με COVID-19 και όχι μόνο, δώρισε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου». Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του, ο ΦΣΘ προχώρησε στην αγορά και κατόπιν στη δωρεά του συγκεκριμένου μηχανήματος το οποίο θα καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της κλινικής αναπνευστικής ανεπάρκειας Α.Π.Θ. του νοσηλευτικού ιδρύματος, το οποίο είναι και νοσοκομείο νοσηλείας επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19.

Το μηχάνημα παρέδωσαν σήμερα ο Γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Γιώργος Κιοσές και ο Ταμίας του Συλλόγου Μιχάλης Ζαννέτος στον Διευθυντή της Κλινικής Αναπνευστικής Ανεπάρκειας ΑΠΘ, Καθηγητή Πνευμονολογίας-Λοιμωξιολογίας ΑΠΘ, Ιωάννη Κιουμή.

«Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και τα μέλη του στέκονται αρωγοί στο δύσκολο έργο γιατρών και νοσηλευτών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Οι φαρμακοποιοί παραμένουν στο πλευρό των πολιτών και της Πολιτείας παρέχοντας και αυτοί ακούραστα κάθε στιγμή τις υπηρεσίες τους, αναλογιζόμενοι το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί τόσο σε αυτή την κρίσιμη μάχη ενάντια στη λοίμωξη COVID-19, όσο και στην καθημερινή εξυπηρέτηση των ασθενών», δήλωσε ο κ. Κιοσές.

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής της Κλινικής COVID-19, Αναπνευστικής Ανεπάρκειας ΑΠΘ, κ. Ιωάννης Κιουμής ευχαρίστησε θερμά τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης για τη σημαντική συνεισφορά του, η οποία, όπως είπε «ήρθε την κατάλληλη στιγμή και λειτούργησε σαν μετάγγιση αίματος». Επιπλέον δήλωσε ότι μέσα από αυτή τη δωρεά το νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» ενισχύει τη λειτουργία όλων των μονάδων του, στοχεύοντας στη νοσηλεία και την αντιμετώπιση δύσκολων περιστατικών που προσέρχονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας του νοσηλευτικού ιδρύματος.