Ευρωαγορές: Μεικτά πρόσημα στις ενόψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό

από Team MyPortal.gr
sms

Με μεικτά πρόσημα άνοιξαν την Πέμπτη οι ευρωαγορές, εν όψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό με τις παγκόσμιες αγορές να δέχονται πιέσεις από την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται ανοδικά κατά 0,09% στις 513,92 μονάδες, ο γαλλικός CAC σημειώνει άνοδο 0,22% στις 7.952,16 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB 0,26% στις 34.239,34 μονάδες.

Αντίθετα, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,15% στις 18.445,27 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE κινείται πτωτικά 0,05% στις 8.179,12 μονάδες.

Οι μετοχές της βρετανικής Auto Trader σημείωσαν άλμα 11,5% αφού η διαδικτυακή αγορά ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη στα αποτελέσματα του έτους, με τις μετοχές των τηλεπικοινωνιών να κερδίζουν 0,6%.

Η πτωτική πορεία της ευρωπαϊκής αγοράς μετοχών αυτή την εβδομάδα αντικατοπτρίστηκε παγκοσμίως, καθώς οι προσδοκίες ότι τα επιτόκια θα είναι υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα οδήγησαν σε άνοδο τις αποδόσεις των ομολόγων – γενικά μια επιβλαβής κίνηση για τις μετοχές.

Οι επενδυτές αναμένουν δύο εκτυπώσεις πληθωρισμού την Παρασκευή.

Πρώτα θα ανακοινωθούν τα στοιχεία της ευρωζώνης, εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με το πόσες φορές θα μειώσει τα επιτόκια φέτος η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πέραν της αναμενόμενης πρώτης μείωσης στη συνεδρίαση του Ιουνίου την επόμενη εβδομάδα.

Θα ακολουθήσει η έκθεση για τον δείκτη τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών των ΗΠΑ, το προτιμώμενο μέτρο πληθωρισμού της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.