Ευρωαγορές: Μεικτά πρόσημα εν μέσω αυξημένων εντάσεων στη Μ. Ανατολή

από Team MyPortal.gr
sms

Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν ελαφρώς ανοδικά τη Δευτέρα εν μέσω αυξημένων γεωπολιτικών εντάσεων μετά τη μαζική επίθεση του Ιράν, με drone και πυραύλους, κατά του Ισραήλ το βράδυ του Σαββάτου.

Ο δείκτης Stoxx 600 άνοιξε με άνοδο 0,11%, στις 505,73 μονάδες υψηλότερα, με τους περισσότερους κλάδους να βρίσκονται σε θετικό έδαφος. Τα αυτοκίνητα και οι ασφαλιστικές μετοχές σημειώνουν κέρδη, αμφότερες με άνοδο 0,7%, ενώ το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο υποχωρούν περίπου 0,9%.

Ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει κέρδη κατά 0,38%, στις 8.049,41 μονάδες και ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0,48%, στις 18.015,82 μονάδες.

Ο βρετανικός FTSE 100, εν τω μεταξύ, υποχωρεί περίπου 0,41%, στις 7.962,92 μονάδες.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 300 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους με στόχο την επικράτειά του.

Την περασμένη εβδομάδα, οι προσδοκίες ότι μια ιρανική επίθεση θα μπορούσε να είναι επικείμενη αυξήθηκαν μετά από μια ισραηλινή επιχείρηση στη Συρία. Το Ισραήλ έχει δεσμευτεί να αντεπιτεθεί.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού υποχώρησαν τη Δευτέρα καθώς οι έμποροι στάθμισαν τον αντίκτυπο της επίθεσης, εστιάζοντας επίσης στα βασικά οικονομικά δεδομένα από την Κίνα και την Ιαπωνία που θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στην εβδομάδα.