Ευρωαγορές: Χαμηλό άνοιγμα μετά την πτώση σε Ν. Υόρκη και Ασία

από Team MyPortal.gr
sms

Πτωτικά κινούνται οι τιμές στις ευρωπαϊκές αγορές μετά την πτώση που κατέγραψαν τα χρηματιστήρια σε Νέα Υόρκη και Ασία. Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,84% στις 517.20 μονάδες, ο δείκτης χρηματιστηρίου Λονδίνου FTSE καταγράφει απώλειες 0,77% στις 8.275,92 μονάδες, ο δείκτης χρηματιστηρίου Φρανκφούρτης Dax διολισθαίνει κατά 0,82% στις 18.538,53 μονάδες, ο δείκτης χρηματιστηρίου Παρισιού Cac κινείται στο – 0,57% στις 8.055,92 μονάδες και ο δείκτης χρηματιστηρίου Μιλάνου FTSE MIB καταγράφει πτώση 1,02% στις 34.116,17 μονάδες.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones της Wall Street είχε τη χειρότερη συνεδρίαση εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο την Πέμπτη (23/5), αφού τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve και τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ ενίσχυσαν το αφήγημα «υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα» στις ΗΠΑ.

Ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξακολουθεί να φαίνεται ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ξεκινήσει τη μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο, η πορεία της ίδιας της Τράπεζας της Αγγλίας τέθηκε ακόμη περισσότερο υπό αμφισβήτηση αυτή την εβδομάδα από τα θερμότερα του αναμενόμενου στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή περιλαμβάνουν τις λιανικές πωλήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και τη γαλλική επιχειρηματική εμπιστοσύνη. Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού ήταν χαμηλότερα καθώς οι επενδυτές χώνευαν το ποσοστό πληθωρισμού της Ιαπωνίας, το οποίο ήταν σύμφωνο με τις προσδοκίες στο 2,2%.