Έσβησε η φωτιά στη Ρόδο – Β. Κικίλιας: Αυτή η μάχη έδειξε το μοντέλο που θα πρέπει να κινηθούμε

από Team MyPortal.gr
sms

Η άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου και Εθελοντών, οργανωμένων και μεμονωμένων, ήταν η βασική αιτία που η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 10 το βράδυ στην περιοχή του Αίθωνα Αρχαγγέλου να τεθεί υπό έλεγχο και να σβηστεί γύρω στις 1.30 τα ξημερώματα, παρά τους ισχυρούς ανέμους.

 Η πυρκαγιά στην περιοχή Αίθωνας Ρόδου εξελίχθηκε σε δύσβατη περιοχή και αναπτύχθηκε σε δύο μέτωπα εκ των οποίων το ένα προς τον οικισμό Αρχάγγελο. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έλεγξαν σε 2 ώρες το μέτωπο προς Αρχάγγελο και το δεύτερο μέτωπο στην περιοχή του Αίθωνα κατόρθωσαν να το οριοθετήσουν σε 3 ώρες.

Παράλληλα, έσβησαν και οι δυσάρεστες μνήμες των Ροδιτών από τις περσινές καλοκαιρινές καταστροφικές πυρκαγιές. Στην περιοχή έφθασε άμεσα και ο Δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης, που στα social media έγραψε σήμερα: «Αυτή η μυρωδιά χθες βράδυ μάς ξύπνησε εφιαλτικές αναμνήσεις. Οφείλουμε να είμαστε όλοι πιο προσεκτικοί και σε μόνιμη επιφυλακή, ώστε να μην τις ξαναζήσουμε. Συγχαρητήρια και θερμές ευχαριστίες σε όλους όσοι έσπευσαν άμεσα και συμμετείχαν στη δύσκολη αυτή επιχείρηση».

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντών παραμένουν σε επιφυλακή ακόμη και τώρα στο σημείο, για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Β. Κικίλιας: Η μάχη δείχνει το μοντέλο που θα πρέπει να κινηθούμε όλη την αντιπυρική περίοδο

«Η μάχη χτες τη νύχτα στα δυο μέτωπα της επικίνδυνης πυρκαγιάς που ξέσπασε στη Ρόδο, κερδήθηκε χάρη στους διοικητές, τους πυροσβέστες, τους εθελοντές τους αυτοδιοικητικούς και όλες τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας του νησιού» επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ανάρτηση του στο “X” ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας σχετικά με την πυρκαγιά. Ο κ. Κικίλιας αφού εκφράζει τις ευχαριστίες του «για την εξαιρετική, πρότυπη», όπως αναφέρει, διαχείριση της πυρκαγιάς, σημειώνει ότι «σε αυτό το μοντέλο θα πρέπει να κινηθούμε όλη την αντιπυρική περίοδο που θα είναι δύσκολη».

 Συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας υπογραμμίζει στην ανάρτησή του:

 «Η μάχη χτες τη νύχτα στα δυο μέτωπα της επικίνδυνης πυρκαγιάς που ξέσπασε στη Ρόδο, κερδήθηκε χάρη στους διοικητές, τους πυροσβέστες, τους εθελοντές τους αυτοδιοικητικούς και όλες τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας του νησιού. Ρίχτηκαν αμέσως στη μάχη, σε δύσβατο σημείο και κατάφεραν το ένα μέτωπο προς Αρχάγγελο να ελεγχθεί σε δύο ώρες, ενώ σε τρεις ώρες οριοθετήθηκε και το άλλο στην περιοχή του Αίθωνα. Τους ευχαριστώ όλους θερμά για την εξαιρετική, πρότυπη θα έλεγα διαχείριση της πυρκαγιάς. Σε αυτό το μοντέλο θα πρέπει να κινηθούμε όλη την αντιπυρική περίοδο που θα είναι δύσκολη».