Επιστολική ψήφος: Ξεκίνησε η αποστολή των φακέλων – Με SMS ενημερώνονται οι ψηφοφόροι

από Team MyPortal.gr
sms

Δέκα μέρες μετά το πέρας της προθεσμίας, ξεκίνησε αποστολή των ειδικών φακέλων προς τους ψηφοφόρους που εγγράφηκαν στην πλατφόρμα για να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές με επιστολική ψήφο.

Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και το SMS που λαμβάνουν οι ψηφοφόροι αναφέρει: «Αγαπητέ εκλογέα με εκλογικό κωδικό …, σας ενημερώνουμε ότι έχει αποσταλεί το αντικείμενο … με την επιστολική σας ψήφο. Εσωκλείονται ειδικές οδηγίες», αναφέρει το μήνυμα που έχουν λάβει οι ψηφοφόροι στα κινητά τους τηλέφωνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχουν αποσταλεί στο σύνολό τους οι φάκελοι.

Ξεπέρασαν τους 200.000

Σημειώνεται πως τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Δευτέρας εξέπνευσε η προθεσμία εγγραφής στην πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου, με τον τελικό αριθμό εγγεγραμμένων να ξεπερνά τους 200.000 από 128 χώρες.

Οι εγγεγραμμένοι ανήλθαν σε 202.556, εκ των οποίων 153.322 (75,7%) είναι κάτοικοι της επικράτειας και 49.234 (24,3%) Έλληνες που διαμένουν στο εξωτερικό.

Ο μεγαλύτερος αριθμός εγγραφών καταγράφτηκε στη Γερμανία (9.578), στο Ηνωμένο Βασίλειο (9.090), στις ΗΠΑ (3.857), το Βέλγιο (3.491), στην Ολλανδία (3.119) και στην Κύπρο (2.808).

Όσοι ψηφίζουν με επιστολική ψήφο μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς εκεί έχουν αναρτηθεί τα έντυπα οδηγιών, τα έντυπα υπεύθυνης δήλωσης και τα ψηφοδέλτια για όποιον πχ κάνει λάθος και θέλει να τα τυπώσει μόνος του.

Οι ψηφοφόροι μπορούν να βρουν τα σχετικά έγγραφα στο https://www.ypes.gr/ekloges/ekloges-gia-to-europaiko-koinoboulio/epistoliki-psifos/epistol-psf-archeia-epistolikis-psifou. Εκεί υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες για τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν για να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές.