Εντοπίστηκε στο Ισραήλ η σορός ενός ατόμου που θεωρούνταν όμηρος της Χαμάς

από Team MyPortal.gr
sms

Σε ισραηλινό έδαφος εντοπίστηκε η σορός του Ελιακίμ Λίβμαν, που θεωρούνταν από τις Αρχές ότι κρατούνταν από τη Χαμάς όμηρος.

Την είδηση ανακοίνωσε αργά την Παρασκευή (4/5) ο ισραηλινός στρατός, ο οποίος ισχυρίζεται επικαλούμενος μέλος της ομάδας ασφαλείας του μουσικού φεστιβάλ Nova, όπου πέθαναν πάνω από 300 άνθρωποι, ότι ο 24χρονος Λίβμαν «δολοφονήθηκε» και «το πτώμα του βρέθηκε σε ισραηλινό έδαφος».

Οι ισραηλινές Αρχές εκτιμούσαν ότι ο 24χρονος ήταν ανάμεσα στους 250 ανθρώπους που απήχθησαν και οδηγήθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας.

Όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε να διευκρινίσει πού, πότε και πώς βρέθηκε το πτώμα του. Δήλωσε απλά ότι το πτώμα ταυτοποιήθηκε «χάρη σε ενδείξεις που βρέθηκαν επί του πεδίου και έπειτα από μια περίπλοκη έρευνα που διεξήγαγαν οι ένοπλες δυνάμεις και η αστυνομία του Ισραήλ καθώς και το Εθνικό Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής».

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, το πτώμα βρέθηκε ενώ ήταν θαμμένο μαζί με αυτό ενός άλλου θύματος που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Nova.

«Έπειτα από 200 και πλέον ημέρες και νύχτες ερευνών, ανησυχιών, προσευχών και δακρύων, μάθαμε με μεγάλη λύπη ότι ο πολυαγαπημένος μας γιος δεν είναι μεταξύ των ζωντανών» ανακοίνωσε η οικογένειά του.

«Σκοτώθηκε στο μέρος όπου γινόταν το φεστιβάλ αφού πέρασε ώρες φροντίζοντας πολλούς τραυματίες», πρόσθεσε.