Έφυγε από τη ζωή ο Μίμης Φωτόπουλος

από Team MyPortal.gr
sms

 Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 65 ετών, ο Μίμης Φωτόπουλος, πρώην δήμαρχος Δέλτα και πρώην γενικός γραμματέας στον δήμο Θεσσαλονίκης. Η είδηση του θανάτου του Μίμη Φωτόπουλου, μετά από την άνιση μάχη που έδινε το τελευταίο διάστημα με τον καρκίνο, σκόρπισε θλίψη στους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης, καθώς ο απελθών υπηρέτησε τον χώρο αυτό με μεράκι και αφοσίωση επί σειρά δεκαετιών.

Κατά την περασμένη αυτοδιοικητική περίοδο ο Μίμης Φωτόπουλος διετέλεσε γενικός γραμματέας στον δήμο Θεσσαλονίκης. Την περίοδο από το 2014 έως το 2019 ήταν δήμαρχος Δέλτα, ενώ κατά το παρελθόν διετέλεσε Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης όπως επίσης Αντινομάρχης Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Τουρισμού και Υποδομών.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 16:30 στο χωριό Ανατολικό.

 

Η Δήμαρχος, Γερακίνα Μπισμπινά, και το Δημοτικό Συμβούλιο αποχαιρετούν τον πρώην Δήμαρχο Δέλτα, Μίμη Φωτόπουλο.

Η Δήμαρχος δήλωσε σχετικά:

«Σήμερα ο Δήμος Δέλτα θρηνεί!

Συντετριμμένη ενημερώθηκα πριν από λίγο την απώλεια του πρώην δημάρχου μας, του Μίμη Φωτόπουλου. Παρά τη μεγάλη μάχη που έδωσε τον τελευταίο ένα χρόνο με την επάρατο νόσο, ο Μίμης έφυγε, αφήνοντας την αυτοδιοίκηση και εμάς όλους πιο φτωχούς, πιο μόνους.

Παραμένοντας ώς την τελευταία στιγμή στις επάλξεις του καθήκοντος, έφυγε από κοντά μας έχοντας υπηρετήσει την αυτοδιοίκηση από πολλές θέσεις και πόστα, δίνοντας πάντα αγώνες για το καλό του τόπου του, για το καλό του Δέλτα.

Θέλω και οφείλω να τον ευχαριστήσω και δημόσια, για την αδιάκοπη στήριξη και την καθοδήγηση του καθ’ όλο το διάστημα της προεκλογικής περιόδου, παρά την επιδεινούμενη κατάσταση της υγείας του. Υπήρξε στήριγμα και πολύτιμος σύμβουλος.

Σε ευχαριστώ από καρδιάς!

Αντίο Μίμη!

Αντίο Δήμαρχε!

Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο του Ελένη και στις κόρες του Ιωάννα και Δήμητρα. Να είστε περήφανες για αυτόν!»