Ε. Ράμα: Δεν ήρθα για να προκαλέσω

από Team MyPortal.gr
sms

Πάνω από μία ώρα κράτησε η ομιλία του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα στο κατάμεστο Κλειστό του Γαλατσίου.

Ο Ράμα βρέθηκε στην Αθήνα προκειμένου να μιλήσει στους συμπατριώτες του, ενόψει των εκλογών στη χώρα την επόμενη χρονιά.

Στην ομιλία του έκανε εκτενείς αναφορές στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν όσοι μετανάστευσαν -ειδικά τα πρώτα χρόνια- προς την Ελλάδα, ενώ όπως υποστήριξε, δεν ήρθε για να προκαλέσει. Στην ομιλία του τόνισε, επίσης, ότι παρά την ένταση μεταξύ των δύο χωρών, υπάρχει συζήτηση για τις συνταξιοδοτικές συμφωνίες με την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κόσμος ξεκίνησε να μαζεύεται από τις 9 το πρωί για την ομιλία του και λίγο πριν τις 12, το γήπεδο γέμισε με κόσμο.

Ο Έντι Ράμα μπήκε στην αίθουσα υπό τους ήχους του αλβανικού εθνικού ύμνου και καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο που φώναζε «Έντι, Έντι».

Την εκδήλωση άνοιξαν ο τραγουδιστής Νόιζι και η τραγουδίστρια Έρα Ρούσι. Πριν τον Ράμα προηγήθηκαν οκτώ ομιλητές. Ανάμεσά τους η υπουργός Επικρατείας της Αλβανίας Ελίζα Σπυροπάλι, η οποία είπε, μεταξύ άλλων, ότι όταν έπεσε το κομμουνιστικό καθεστώς στην Αλβανία «η Ελλάδα ήταν εκεί, οι γενναιόδωροι Έλληνες μοιράστηκαν μαζί μας ψωμί και αλάτι».

Ο Ράμα έφτασε στην Αθήνα λίγο μετά τις 11 το πρωί συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Λίντα και κάποιους υπουργούς του και λίγο πριν τις 12 έφτασε στο Κλειστό Γαλατσίου.

Τα μέτρα ασφαλείας που έλαβε η ΕΛ.ΑΣ. για την ομιλία του ήταν δρακόντεια. Η αστυνομική παρουσία στο Γαλάτσι ήταν ισχυρή, προκειμένου να αποφευχθούν τα παρατράγουδα ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι πέρασαν από μηχανήματα ελέγχου πριν μπουν στο Κλειστό του Γαλατσίου. Η ομιλία του ήταν προγραμματισμένη για τις 11 ωστόσο καθυστέρησε.

Νωρίτερα, έξω από το Κλειστό, προκλήθηκε και ένα μικροεπεισόδιο μεταξύ των παρευρισκομένων, καθώς υπήρχαν 3-4 άτομα που ισχυρίζονταν ότι ο Ρόμα προκαλεί τον Μητσοτάκη, με κάποιους άλλους να αντιδρούν: «Μη βάζεις φωτιά σε δύο λαούς».

Παράλληλα περίπου 30 άτομα-οπαδοί της αντιπολίτευσης άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και να διαδηλώνουν κατά του Ράμα.

Όπως έγινε γνωστό, τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι ταξίδευσαν από την Αλβανία προς την Ελλάδα για να δώσουν το παρών στην ομιλία του Αλβανού πρωθυπουργού.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός νωρίς το πρωί έκανε ανάρτηση με συρτάκι στο facebook προβάλλοντας την εκδήλωση στην Αθήνα