Ε. Ακρίτα: Έγινε τσουβάλιασμα έντιμων πολιτικών στην υπόθεση Novartis

από Team MyPortal.gr
sms

«Έγινε τσουβάλιασμα έντιμων πολιτικών στην υπόθεση της Novartis» ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, ενώ αναφερόμενη στον Αλέξη Τσίπρα σχολίασε πως την στεναχώρησε πως δεν πήγε στο Συνέδριο του κόμματος αλλά στο Συνέδριο της εφημερίδας «Καθημερινή».

Αρχικά, στις δηλώσεις της στο OPEN αναφερόμενη στον πρώην πρωθυπουργό και ηγέτη του κόμματος και το mea culpa για την υπόθεση Novartis, η κυρία Ακρίτα ανέφερε πως από το παρελθόν είχε ενστάσεις για τους χειρισμούς.

«Ξεκινώντας από την σουρεαλιστική ιστορία όπου μπαίνει κάποιος στο Μέγαρο Μαξίμου με μια βαλίτσα με ροδάκια με λεφτά για τον Σαμαρά. Όλο αυτό ήταν τσουβάλιασμα και το λέω εγώ που με τον Σαμαρά μας χωρίζει ιδεολογικά άβυσσος. Ήταν άνθρωποι πολύ σημαντικοί, κάποιοι ήταν και αξιόλογοι, όπως ο Κουτρουμάνης. Είναι δυνατόν; Από τους εντιμότερους πολιτικούς που περάσανε ποτέ. Αυτή ήταν και εξακολουθεί να είναι η ένστασή μου. Υπάρχει σκάνδαλο; Υπάρχει. Αλλά τους τσουβαλιάσαμε όλους», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο Νίκος Παππάς έχει υποστεί δολοφονία χαρακτήρα»

Για τις δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή είπε πως «δεν παρακολουθώ με πάθος τις απόψεις του κ. Κοντονή και ούτε είναι νομίζω πως είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολήσει».

Για τις τηλεοπτικές άδειες ανέφερε πως «θεωρώ τον Νίκο Παππά από τους πιο έντιμους πολιτικούς που υπάρχουν. Έχει κανιβαλιστεί αφάνταστα, έχει υποστεί δολοφονία χαρακτήρα και εκεί διαχωρίζω τη θέση μου».

«Στεναχωρήθηκα που δεν ήρθε στο Συνέδριο ο Τσίπρας»

Συνέχισε λέγοντας πως «ο Αλέξης Τσίπρας είναι ίσως ο μεγαλύτερος ηγέτης στην ιστορία της Αριστεράς και αυτό θα αποδειχτεί και στο μέλλον, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να κάνουμε κριτική σε κάποιον. Δεν είναι αίρεση, ότι πει ο Τσίπρας, ότι πει ο Κασσελάκης. Προσωπικά, στεναχωρήθηκα που αντί να έρθει στο Συνέδριο ο ιστορικός ηγέτης της Αριστεράς, πήγε στο Συνέδριο της Καθημερινής. Γούστο του και καπέλο του».

Ερωτώμενη εάν θεωρεί πως ο πρώην πρωθυπουργός παίρνει αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Ακρίτα ανέφερε πως «δεν ξέρω. Εμείς οι βουλευτές δουλεύουμε πάρα πολύ και σκληρά. Εγώ θεωρώ πολυτέλεια να ασχοληθώ με αυτά».

«Ο Κασσελάκης πρέπει να μείνει για να ολοκληρώσει το έργο του»

Για τον Στέφανο Κασσελάκη και τις επερχόμενες ευρωεκλογές, η βουλευτής σχολίασε:

«Όταν από το 2019-2023 από το 32% ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρνει και πάει στο 17-18%, μια τετραετία όπου μας κυβερνάει η χειρότερη κυβέρνηση από την αντιπολίτευση και μετά, κάτι έχει κάνει λάθος. Δεν μπορούμε να λέμε τι θα κάνει ο Κασσελάκης στις ευρωεκλογές. Το κόμμα, όταν το φτάνουν από το 32 στο 17, υπάρχουν ευθύνες και οι ευθύνες δεν είναι μόνο του Τσίπρα. Δεν μπορούμε να πούμε τι κομματάρα είχε παραλάβει ο Κασσελάκης και πού το πήγε, δεν γίνεται αυτό. Δεν έχει ευθύνη. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, όχι μόνο δεν έχει καμία ευθύνη, αλλά πρέπει να μείνει για να ολοκληρώσει το έργο του».

Μάλιστα, ανέφερε πως στο Συνέδριο έγινε μια «κατάπτυστη πρόταση» να φύγει ο Κασσελάκης και να γίνουν πάλι εκλογές.