Διοίκηση Αγγελούδη: Ο “νο2” Γάκης, οι καυτές… πατάτες, η υπέρβαση με Τσαβλή και ο ρόλος Αλεξανδρίδη

από Team MyPortal.gr
sms

Γράφει ο “Γέρων”

To μοντέλο αντιδημάρχου και εντεταλμένων συμβούλων ανα θεματική ενότητα επέλεξε για τη νέα του διοίκηση ο νέος δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης. Από τα συμπεράσματα-ειδήσεις που προκύπτουν από το σχήμα διοίκησης που ανακοίνωσε προ ολίγου, προκύπτουν τα εξής:

«Νο2» της διοίκησης ως υπερ-αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Τουρισμού-Διεθνών Σχέσεων και Διαδημοτικής Συνεργασίας, αναπληρωτής δήμαρχος και προτεινόμενος για πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής είναι ο Βασίλης Γάκης.  Ο Γάκης είχε στηρίξει σε μια κρίσιμη στιγμή τον συνδυασμό Αγγελούδη, προσδίδοντάς του και ευρύτερα χαρακτηριστικά αναφορικά με την πολιτική προέλευση και απεύθυνσή του.

Ο επίσης «γαλάζιος» Παντελής Καζαντζίδης αναλαμβάνει και αυτός αντιδημαρχία.

Οι «καυτές πατάτες» των Οικονομικών και της Καθαριότητας πάνε σε δύο αντιδημάρχους που είχαν θητεύσει και επί των διοικήσεων Μπουτάρη, τον Γιώργο Αρβανίτη, στο ίδιο χαρτοφυλάκιο, και τον Γιώργο Δημαρέλο, σε διαφορετικό.

Τα δημοτικά μέσα ενημέρωσης, τη ΔΕΠΘΕ, αναλαμβάνει με «εν λευκώ» εντολή ο δημοσιογράφος Μιχάλης Αλεξανδρίδης που προτείνεται για τη θέση του προέδρου. Είχε θητεύσει ως γενικός διευθυντής της ΕΡΤ-3, στήνοντας ουσιαστικά το τρίτο κρατικό κανάλι.

Ο νέος δήμαρχος κάνει την υπέρβαση προτείνοντας ένα δημοτικό σύμβουλο εκτός της παράταξής του για την θέση του προέδρου του Αγίου Στυλιανού και εντεταλμένου δημοτικού συμβουλου σε θεμάτα Υγειας, τον υποψήφιο δήμαρχο Δρόσο Τσαβλή, προερχόμενο απο τη Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Τσαβλής χαρακτήρισε την πρόταση μιλώντας στη στήλη «ιδιαίτερα τιμητική».

Για την τιμητική θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου πρότεινε όπως αναμένονταν τον πολύπειρο Σπύρο Βούγια.

Ο νέος δήμαρχος ενεργοποίησε ένα μεγάλο διοικητικό σχήμα με 14 αντιδημάρχους εκ των οποίων οι δύο άμισθοι και 11 εντεταλμένους συμβούλους.

Δημητρα Αγκαθιδου και Θεοδωρα Λειψιστινου είναι παλιες δημοτικες συμβουλοι επί Μπουτάρη που επιστρεφουν στα δημοτικα εδρανα και πρωτη φορα σε θεση αντιδημαρχων.

Ο Σάκης Αρναούτογλου αναλαμβάνει εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα κλιματικής προστασίας ενώ ο Βασίλης Διαμαντάκης αναλαμβάνει και τη θέση του Γραμματέα της δημοτικής ομάδας.

Η νέα γενική γραμματέας Γωγω Κωτιδουθήτευσε ως πρόεδρος του ΟΑΕΕ και του ΤΕΕ.