Η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» υποστηρίζει το Thessaloniki Pride

από Team MyPortal.gr
sms

Η δημοτική παράταξη “Ανοιχτή Πόλη” υποστηρίζει τo Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης – Thessaloniki Pride, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της.

“Η δημοτική παράταξη Ανοιχτή Πόλη στήριξε και στηρίζει τις νομοθετικές αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν από την Κυβέρνηση: το Σύμφωνο Συμβίωσης (2015), τη Νομική Αναγνώριση Φύλου (2017) και τους Θεσμούς Αναδοχής και Παιδοθεσίας (2018). Επίσης τάσσεται υπέρ του Πολιτικού Γάμου για ομόφυλα ζευγάρια και των διευρύνσεων των παραπάνω τριών νόμων”, αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της η παράταξη με αφορμή το Thessaloniki Pride που διοργανώθηκε πριν λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη.

“H AΠ υποστηρίζει τo Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης – Thessaloniki Pride – που προάγει την ορατότητα, ισότητα και αγάπη των λεσβιών, γκέι, αμφιφυλόφιλων, διεμφυλικών και μεσοφυλικών προσώπων (ΛεΓκΑΔιΜ) και συμβάλει στην αποδοχή των αιτημάτων και ενδιαφερόντων τους.  Άλλωστε η Ανοιχτή Πόλη στήριξε την υποψηφιότητα για διοργάνωση του Euro Pride στη Θεσσαλονίκη, το 2020, με την συμμετοχή της, κ. Καλφακάκου, επικεφαλής της παράταξης, στην αντιπροσωπεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο Γκέτεμποργκ.

Ως δημοτική παράταξη τασσόμαστε υπέρ νέων θεσμών που πρέπει να υλοποιηθούν από τον Δήμο, ώστε να στηριχτούν οι Λε.Γκ.Α.Δι.Μ. οργανώσεις της πόλης , όπως και οι άλλες συλλογικότητες κοινωνικού περιεχομένου, και να αποκτήσουν λόγο στους χώρους κοινωνικού διαλόγου”, προσθέτει στη συνέχεια η ανακοίνωση.