Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Ενημερωτική εκδήλωση της Αντιδημαρχίας Πολιτικής Προστασίας «Σεισμός, ένα φυσικό φαινόμενο»

από Team MyPortal.gr
sms

Ενημερωτική εκδήλωση για τους σεισμούς, την προετοιμασία των πολιτών καθώς και την ενίσχυση των κατασκευών στο πλαίσιο του μηχανισμού αντισεισμικής προστασίας διοργανώνει η αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Στην εκδήλωση με θέμα «Σεισμός, ένα φυσικό φαινόμενο» διακεκριμένοι ομιλητές θα μεταφέρουν στο ακροατήριο τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις σχετικά με το φαινόμενο του σεισμού, ενώ θα αναφερθούν και στον  βαθμό ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού.

Ακόμα θα αναλυθούν σημαντικά στοιχεία που αφορούν την ενίσχυση των κατασκευών καθώς και τη συνιστώμενη εκπαίδευση πολιτών και υπηρεσιών.

Η ενημέρωση γίνεται στον απόηχο των καταστροφικών σεισμών στη Συρία και την Τουρκία (7,8 και 7,5 ρίχτερ) που ισοπέδωσαν έντεκα επαρχίες με πάνω από 40 χιλιάδες θύματα και 4 εκατομμύρια κτήρια να έχουν πληγεί.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023, 6:00 μμ στο Κλειστό Θέατρο Συκεών (Ρ. Φεραίου και Μεγάρων)

Ομιλητές:

  • Χρήστος Παπαϊωάννου, διευθυντής Ερευνών Ινστιτούτου Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας
  • Κωνσταντίνος Παπαζάχος, καθηγητής Φυσικής της Λιθόσφαιρας, Σεισμολογίας και Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του ΑΠΘ, διευθυντής Εργ. Γεωφυσικής ΑΠΘ
  • Σταμάτης Παπαδόπουλος, Ανθυποπυραγός, προϊστάμενος επικεφαλής της ομάδος πεδίου 2ης ΕΜΑΚ, (συμμετείχε στην αποστολή της ΕΜΑΚ στην Τουρκία).