Δημιουργία Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της ΕΛ.ΑΣ. και στην Ανατολική Θεσσαλονίκη

από Team MyPortal.gr
sms

Απάντηση στην από 19-01-2024 κοινοβουλευτική ερώτηση για τη δημιουργία Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Bίας της ΕΛ.ΑΣ. και στην ανατολική Θεσσαλονίκη, έλαβε η βουλευτής Ν.Δ. Α’ Θεσσαλονίκης, Άννα Ευθυμίου, από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέα Νικολακόπουλο.

Όπως αναφέρεται στην  απάντηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, στα πλαίσια της διαρκούς αναβάθμισης της οργάνωσης και λειτουργίας των αστυνομικών υπηρεσιών με γνώμονα πάντα την αποτελεσματική ανταπόκριση στις σύγχρονες κοινωνικές απαιτήσεις, εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 7001/2/1491-λγ΄/18-04-2024 απόφαση του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία συστήνονται – 45 – επιπλέον Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας στην επικράτεια , συμπεριλαμβανομένου και αυτού στο Αστυνομικό Τμήμα Χαριλάου – Αναλήψεως, με τοπική αρμοδιότητα αυτή των περιοχών Χαριλάου –  Ανάληψης, Πυλαίας – Χορτιάτη, Θέρμης, Καλαμαριάς και Θερμαϊκού της Δ.Α. Θεσσαλονίκης

«Ως βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και ως μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που έχω αναλάβει ποικίλες δράσεις και πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της  ενδοοικογενειακής βίας και έμφυλης βίας, νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση που δρομολογείται η υλοποίηση της πρότασής μου για ίδρυση γραφείου ενδοοικογενειακής βίας της ΕΛ.ΑΣ. και στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, την οποία κατέθεσα με την από 19-01-2024 ερώτησή μου στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου» τόνισε η κα. Ευθυμίου.

Η  Κυβέρνηση ως τώρα έχει καταδείξει την ευαισθησία και το έντονο και διαρκές ενδιαφέρον της εμπράκτως για την καταπολέμηση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, έχοντας αναπτύξει μια ολοκληρωμένη ολιστική παρέμβαση, αναλαμβάνοντας πολυεπίπεδες πρωτοβουλίες με στόχο τόσο την πρόληψη όσο και την καταστολή για την προστασία των θυμάτων.