Δίκη στο Μάτι: Έφεση ζητάει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

από Team MyPortal.gr
sms

Την αυτεπάγγελτη άσκηση έφεσης επί της πρωτόδικης απόφασης για την τραγωδία στο Μάτι ζητά να εξεταστεί από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη.

Η κ. Αδειλίνη ζητεί να επανεξεταστούν τα σκέλη που αφορούν την αθώωση κατηγορουμένων, τα ελαφρυντικά, τις ποινές αλλά και τον τρόπο έκτισής τους, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Σημειώνεται πως αίτημα για άσκηση έφεσης κατά της απόφασης του τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων αναμένεται να υποβάλουν και οι δικηγόροι των συγγενών των θυμάτων.

Παράλληλα, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου θα ζητήσει σύμφωνα με πληροφορίες, την επίσπευση της καθαρογραφής της δικαστικής απόφασης ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος της παραγραφής.

Αναλυτικότερα, η ανώτατη δικαστική λειτουργός στην παραγγελία της αναφέρει τα εξής:

«Προς
την κ. Διευθύνουσα
την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών

«Παρακαλούμε να διερευνηθεί η αυτεπάγγελτη εκ μέρους σας άσκηση του ενδίκου μέσου της εφέσεως ως προς τους αθωωθέντες με την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για το Μάτι, καθώς και ως προς την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων στους καταδικασθέντες με την ίδια ως άνω απόφαση, τις επιμέρους ποινές που επιβλήθηκαν σ’ αυτούς και τον τρόπο έκτισης εν γένει των ποινών.