Διημερίδα για την πολιτική άμυνα στο δήμο Δέλτα

από Team MyPortal.gr
sms

Την ετοιμότητα της κοινωνίας του δήμου Δέλτα στην πολιτική άμυνα εξέτασαν αρμόδιοι υπηρεσιακοί και θεσμικοί παράγοντες σε διημερίδα που έγινε στη Σίνδο υπό την αιγίδα της Αστυνομίας, του Στρατού, της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ και με την υποστήριξη του δήμου Δέλτα τον οποίο εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Γλώσσης και ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου, Δημήτρης Τσάνταλης.

Η διημερίδα με θέμα την πολιτική άμυνα είχε ως επίκεντρο την ενημέρωση και την εκπαίδευση μιας ομάδας περίπου 50 πολιτών σε θέματα κοινωνικής υποστήριξης σε καιρό πολέμου. Οι πολίτες επιλέχθηκαν από τις αστυνομικές αρχές του δήμου Δέλτα με κριτήριο την ηλικία και τη δυνατότητά τους να υποστηρίξουν γυναικόπαιδα και ηλικιωμένους – άμαχο πληθυσμό- αν και όποτε χρειαστεί. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι πολίτες δέχτηκαν πληροφορίες και διδάχτηκαν τρόπους για την παροχή πρώτων βοηθειών, πυροπροστασίας, αστυνόμευσης και υγειονομικής περίθαλψης προς τους πολίτες. Οι πενήντα πολίτες, όλοι τους άντρες ηλικίας 40-50 ετών που έχουν περάσει στρατιωτική εκπαίδευση, έλαβαν χρήσιμες οδηγίες από τους αρμόδιους εκπροσώπους των ενόπλων δυνάμεων, της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ για να ανταπεξέλθουν με τα λιγότερα δυνατά μέσα, αποτελεσματικά στην περίθαλψη και την προστασία των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

«Η διημερίδα αυτή έγινε με την υποστήριξη του δήμου Δέλτα προκειμένου να παραχωρήσουμε τη δυνατότητα στις ένοπλες δυνάμεις να εκπαιδεύσουν μια ομάδα πολιτών που έχει περάσει από στρατιωτική εκπαίδευση και τώρα είναι σε ηλικία που δεν θα κληθεί να στρατευτεί, ωστόσο, με την κατάλληλη εκπαίδευση απέκτησαν γνώσεις για να μπορέσουν να συμβάλλουν βοηθώντας συνανθρώπους μας αν χρειαστεί» τόνισε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Γλώσσης, υπογραμμίζοντας ότι η εκπαίδευση της πολιτικής άμυνας είναι ένα ζήτημα που η νέα δημοτική αρχή σκοπεύει να πραγματοποιεί σε ετήσια βάση.

Στη διημερίδα που έλαβε χώρα από τις 14 ως τις 15 Οκτωβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του δήμου Δέλτα συμμετείχαν οι:

Γιώργος Μαναβός- Υπαστυνόμος, Στέφανος Καμάρης – Πυραγός Κωνσταντίνος Τσακάλογλου- Λοχαγός Υγειονομικού, Ευάγγελος Σταμάτης -Διασώστης ΕΚΑΒ, Γιώργος Γλώσσης Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Δέλτα, Δημήτρης Τσάνταλης υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Δέλτα καθώς και οι πενήντα επιλεγμένοι δημότες της περιοχής.